Мапа порталу

Пілотний проєкт «єМалятко» у Миколаєві: підписано меморандум

- Мені приємно, що Миколаїв долучився одним із перших до проєкту «єМалятко». Адже головна ідея проекту – батьки мають займатися майбутнім своєї дитини, а не ходити по кабінетах, оформлювати документи. Ми прямуємо до сучасного світу, в якому управляти життям можна з дому, з комп’ютеру, з телефону, а не в офісах і чергах, - зазначив під час зустрічі міський голова Олександр Сєнкевич.

Меморандум щодо впровадження у Миколаєві «єМалятко» підписали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич і начальник Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України Тимофій Дудін. У заході також взяли участь радник міського голови з питань цифрової трансформації Дмитро Лазарєв, в.о.директора департаменту з надання адміністративних послуг Володимир Сухарніков, Віктор Фаюк, заступник начальника управління охорони здоров’я ММР, а також Ольга Донченко, начальник відділу ДРАЦС у Миколаївській області управління держреєстрації Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Одеса), Інна Фірсова, в.о. заступника начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Вже найближчим часом батьки одразу при народженні дитини зможуть отримати 8 адміністративних послуг, в тому числі свідоцтво про народження дитини, реєстрацію місця проживання. Планується, що надалі таких послуг буде 10. Радник міського голови Дмитро Лазарєв зазначив, що визначено кілька міських закладів охорони здоров’я, де робочі місця для виконання такої роботи вже облаштовані всім необхідним.

- Для отримання всіх послуг буде достатньо лише одного звернення. Система також синхронізована з програмою «Дія». Контроль над впровадженням здійснюватиме Міністерство цифрової трансформації.

В.о. директора департаменту з надання адміністративних послуг Володимир Сухарніков підкреслив, що приєднання до цього проєкту збільшує кількість місць, де людина може отримати адміністративні послуги. Відтепер це не тільки ЦНАП, а і РАГСи, і пологові будинки.

- Сподіваємося, що більшість з молодих батьків відтепер реєструватимуть свою дитину просто у пологовому будинку, а також отримувати додаткові адмінпослуги. До речі, цю послугу – отримання свідоцтва про народження – одним із перших став надавати саме Миколаїв.

Тимофій Дудін подякував міській владі за співпрацю. Цифрові трансформації не відбуваються миттєво. Суспільство має більше знати про перетворення і можливості, що відкриваються перед ними. Особливо сьогодні, коли в умовах карантину ми всі зрозуміли важливість безконтактного спілкування.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/24062020_6)

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: