Мапа порталу

Міська рада не підтримала жодної з трьох програм поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних собак і котів

23 червня 2020 року на сесії Миколаївської міської ради розглянули програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Нагадаємо, що на голосування було винесено три комплексні документи. 

Як поінформував директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв, департаментом було підготовлено дві програми: одна містить пункт щодо можливості проведення евтаназії в якості методу регулювання чисельності тварин (розроблена за участі колишнього керівника комунального підприємства "Центр захисту тварин").

Друга, на думку директора департаменту, більш прогресивна та відповідає сучасним вимогам. Даний документ передбачає відлов, стерилізацію та адопцію (прилаштування) бездомних собак, або ж випуск на попереднє місце проживання. 

- Враховуючи резонансність питання, пропонуємо два варіанти. Депутати матимуть змогу обрати, яким шляхом йтиме місто. Як мешканець Миколаєва, схиляюся до тієї програми, що передбачає адопцію, - каже Сергій Коренєв.

Крім того, в порядку денному був третій проєкт програми, підготовлений депутатом міськради Ларисою Веселовською спільно з представниками громадських організацій.

Депутати визначилися, що процедура голосування буде таємною.

За результатами волевиявлення проєкт, що містить можливість регулювання чисельності бездомних собак шляхом евтаназії не набрав достатньої кількості голосів. "За" програму, ініційовану депутатом Ларисою Веселовською, віддали свої голоси 18 депутатів. Цього теж недостатньо для прийняття рішення.    

Проєкт рішення, підготований департамент ЖКГ, що передбачає відлов, стерилізацію та адопцію, є альтернативним варіантом між двома документами. "За" нього віддали свої голоси 26 депутатів. Рішення не прийнято. 

- "Вітаю" вас. Ганьба продовжується, - прокоментував Олександр Сєнкевич.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/6_2020/23062020_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: