Мапа порталу

Містяни активно долучаються до програми «Теплий Миколаїв»

Програма «Енергодім» від Фонду енергоефективності – гарна підмога миколаївським ОСББ для економії коштів на оплаті комунальних послуг.

Про це заявив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук.

Віце-мер розповів, що миколаївці активно долучаються до міської програми «Теплий Миколаїв», а місцева влада усіляко сприяє їх ініціативам.

«В 2017 році Миколаїв впевнено взяв курс на енергоефективність, енергозбереження та енергомодернізацію. За цей час було створено департамент енергетики міської ради та «Центр енергоефективності м. Миколаєва». Нами було розпочато напружену роботу із залучення представників ОСББ до енергомодернізації. Насьогодні перед ними відкриваються можливості енергомодернізувати свої будинки і отримати компенсації. Миколаїв знаходиться серед лідерів як за попитом на «теплі» кредити, так і за обсягом виплачених компенсацій», — розповів віце-мер.

Олександр Омельчук наголосив на тому, що, окрім «теплих» кредитів, існує ще одна можливість для втілення заходів з енергомодернізації: за допомогою програми від Фонду енергоефективності «Енергодім».

«Енергодім» – це державна програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Її було введено в дію у вересні 2019 року. Вважаю, що це гарна можливість комплексно енергомодернізувати свої будинки, користуючись можливістю отримання фінансової компенсації не лише від Фонду енергоефективності, а й з міського бюджету», — розповів Омельчук та закликав місцеві ОСББ до активної участі в програмі, тим паче, що прийняття змін до неї набагато спростили її роботу.

Також віце-мер нагадав: Миколаїв став одним із перших міст, що підписали Меморандум про співпрацю з державною установою «Фонд енергоефективності» та запросив миколаївські ОСББ 4 червня, о 10:30, до участі у вебінарі від Центру енергоефективності, присвяченому програмі Фонду енергоефективності “Енергодім”.

Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8Rr0Wnvk47YbuSK9v3E7SQyKLRMp96_A1k01Siw3XDRVaBw/viewform.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: