Мапа порталу

"Ми на ринках до кінця карантину": з початку травня Держпродспоживслужба виявила 17 порушень при здійсненні торгівлі

Фахівці Держпродспоживслужби з першого травня щодня інспектують міські ринки на предмет дотримання карантинних вимог.

Про це поінформувала начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Миколаївського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Наталія Рябенкова під час засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС.

- У місті 27 ринків. Щодня там присутні фахівці Держпродспоживслужби. За цей період виявили 17 порушень та склали 7 протоколів, частіше за все, за невиконання наших приписів. Ми берегли наші ринки і не створювали ажіотаж. Поки що штраф накладали за статтею 188 КУпАП розміром 425 грн. Це стихійна торгівля, - каже Наталія Рябенкова. - Дякую міській владі, на сьогодні всі ринки працюють без стихійної торгівлі поряд з ними.

Представник Держпродспоживспілки відзначила, що однією з головних проблем організації торгівлі на ринку є забезпечення вільних проходів. 

- Сьогодні була на Центральному ринку, оскільки це моя зона відповідальності, побачила, що вийшли вже всі торгівці "залізяками", шкарпетками, іншими непродовольчими товарами. Дуже важко справлятися з прохідністю і виконувати вимогу "1 людина на 10 кв. метрів", - зазначила пані Наталія. - Крім того, є відкриті контейнери та кіоски, які виносять свій товар поза прилавком, наприклад, у якості реклами. Прошу міську владу звернутися до головного санітарного лікаря з проханням роз'яснити вимоги, які виставляти до власників цих прилавків.  

Міський голова натомість запропонував попрацювати з керівниками ринків, аби вони жорстко контролювали ситуацію.

- Розумію, про що ви говорите: коли вивішують сітки з різними товарами, ширина проходу зменшується з двох метрів до 80 сантиметрів. Пропоную звернутися до керівників ринків, аби вони попрацювали зі своїми людьми, щоби ті правильно оформили торговельні точки, - з дотриманням санітарних норм, використанням плівки тощо, - зазначив міський голова.

Відповідне доручення буде оформлено протокольно. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: