Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич: цього року має розпочатися будівництво тролейбусної лінії в Корабельний район

Вже цього року має відбутися подія, на яку миколаївці чекають вже багато років. Йдеться про старт будівництва тролейбусної лінії в Корабельний район. Про це 7 квітня під час інформування миколаївців про ситуацію в місті розповів Олександр Сєнкевич.

Як зазначив мер, незабаром завершиться експертиза проєктно-кошторисної документації. Після цього мають стартувати власне будівельні роботи.

- Якщо буде все нормально с бюджетом, розпочнемо в цьому році. Спочатку встановимо опори, потім змонтуємо саму лінію, - сказав очільник міста.

За його словами, це масштабний і досить коштовний проєкт. Міська рада вже виділила частину фінансування, кошти спрямують на виконання робіт першої черги.

 Керівник Миколаєва проінформував і про стан реалізації проєкту з будівництва тролейбусної лінії на Намиві. Так, будівельні роботи завершено. Залишилось лише підключити тролейбусну лінію до електричної мережі. Через зміни законодавства, які відбулись наприкінці минулого року, в кілька разів зросла плата за ці послуги. Однак в бюджеті такі кошти не були передбачені.  

- Найближчим часом очікуємо перерозподіл коштів для сплати обленерго за підключення, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Також міський голова розповів, що цього тижня під час селекторної наради з Прем’єр-Міністром України він порушить питання щодо фінансування придбання нового пасажирського транспорту. Нагадаємо, що в рамках співпраці з ЄБРР та ЄІБ місто планує закупити 50 сучасних автобусів та 60 тролейбусів. Для реалізації цих планів необхідно отримати погодження відповідних органів центральної влади. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: