Мапа порталу

Начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай: Миколаївщина залишається єдиною областю, де не зафіксовано захворювань на коронавірус

В місті Миколаєві та нашій області не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Про це 31 березня в ефірі телеканалу «МАРТ» повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Ірина Шамрай.

- Станом на сьогодні Миколаївська область залишається єдиною областю, яка не має зареєстрованих випадків захворювання на COVID-19, - сказала Ірина Шамрай. - Згідно з інформацією нашого обласного центру лікування інфекційних хвороб  наразі є чотири пацієнти з міста Миколаєва з підозрою на коронавірус, вони знаходяться на стаціонарному лікуванні. З них двоє очікують повторних аналізів, перші результати у них негативні. І ще два мешканці обстежені повторно, наразі очікуємо на результати аналізів.

Начальник управління охорони здоров’я проінформувала й про наявність  в Миколаєві тестів  на коронавірус. Так, минулого тижня місто отримало 1100 швидких тестів, які пропорційно розподілені по всіх лікувальних закладах. За її словами, медики вже використовують їх. Зокрема, за останній час було перевірено 9 пацієнтів з підозрою на коронавірус. Всі тести показали негативний результат.

- В Миколаєві створено 7 бригад, які проводять забір матеріалів у пацієнтів вдома. Так, в п’ятницю було зроблено забір матеріалу у пацієнтів, які контактували з хворим на коронавірус, який проходить лікування в Києві. І ми отримали негативні результати аналізів, - додала Ірина Шамрай.

Також вона повідомила, що медичні фахівці слідкують за громадянами, які повернулись з-закордону.

- Про таких осіб ми отримуємо інформацію з нашого лабораторного центру. З часу, коли ми розпочали брати на облік таких осіб, під динамічне спостереження медичних працівників Миколаєва надійшло 339 осіб. Спостереження здійснюється протягом 14 діб, як того вимагає наказ  Міністерства охорони здоров’я. Частину з них вже знято з обліку. Станом на 30 березня у нас перебуває на обліку 198 осіб таких осіб, - сказала Ірина Шамрай. -  Якщо лікар, який за ними спостерігає, запідозрить, що вони не дотримуються самоізоляції, про це відразу має бути проінформована поліція.

Відповідаючи на запитання глядачів, вона нагадала, що міською радою для боротьби з коронавірусом було виділено 10,5 млн.грн. Ці кошти передбачені для забезпечення лікарень медикаментами, дезінфікуючими препаратами, придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників, тестів на COVID-19, апарату полімеразно ланцюгової реакції та розхідних матеріалів.

- Наразі триває процес придбання засобів індивідуального захисту. Однак ми стикаємося з однією проблемою: не завжди ми можемо їх закупити в тій кількості, яка нам потрібна, - поінформувала Ірина Шамрай. – Сьогодні наші заклади вже забезпечені ізоляційними костюмами, одноразовими масками, респіраторами, щитками, окулярами. В першу чергу, забезпечуються мобільні бригади, які контактують з пацієнтами.

Вона додала, що також вже придбано й необхідні медикаменти. Їх доставлено в міську лікарню № 1, яка разом з обласною інфекційною лікарнею визначена госпітальною базою для лікування пацієнтів, хворих на коронавірус.

- Ми робимо все можливе для того, щоб максимально підготувати наші медзаклади, - резюмувала Ірина Шамрай.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: