Мапа порталу

Звільнити Миколаїв від фур: міська влада виступає за будівництво нової об’їзної дороги

Сьогодні, 26 лютого, відбулось обговорення важливого для міста питання, що пов’язане з розвантаженням миколаївських доріг. Йшлося про створення об’їзної дороги на півдні нашого міста. Планується, що вона пролягатиме через існуючі траси Вітовського району та частково транспортними артеріями Корабельного району.

Захід відбувся за ініціативи очільника міста Олександра Сєнкевича. В ньому взяли участь народний депутат України Олександр Гайду, перший віцемер Володимир Криленко, заступники міського голови Юрій Степанець та Юрій Андрієнко, керівники департаменту ЖКГ Сергій Коренєв, управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Дмитро Попов, голова адміністрацій Корабельного  району Олександр Цуканов, в.о. начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Сикорський.

Олександр Сєнкевич зазначив, що миколаївські порти динамічно  розвиваються, збільшуючи обсяги перевалки вантажів. В майбутньому цей тренд лише посилюватиметься. Особливо це стосується морських гаваней, розташованих в Корабельному районі. Тому місту конче потрібна транспортна артерія, яка б дала змогу пустити в обхід великовантажний транспорт, що прямує до них. Нею має стати південна об’їзна дорога. Планується, що вона з’єднає трасу М14 та Миколаїв.

Олександр Гайду погодився з необхідністю будівництва об’їзної дороги. За його словами, свідченням непростої транспортної ситуації є численні скарги щодо великовантажного транспорту.

Мер Олександр Сєнкевич підкреслив, що міська влада докладе максимальних зусиль  для вирішення транспортної проблеми. Так, об’їзна дорога має проходити через Корабельний район – від в’їзду до міста до вул. Айвазовського, довжина цієї ділянки становить біля 2,5 км. Є плани виділити з бюджету Миколаєва кошти на проєктно-кошторисну документацію та власне будівельні роботи.

А Олександр Цуканов додав, що проведено попередній аналіз та встановлено орієнтовну вартість розробки проєктно-кошторисної документації та будівництва.

Для успішної реалізації проєкту необхідна чітка координація дій з обласною владою. Тому міський голова попросив поінформувати, які кроки робляться обласними службами для реалізації проєкту.

Сергій Сікорський повідомив: об’їзна дорога складається з двох ділянок транспортних артерій місцевого значення. Перша ділянка – це частина дороги Миколаїв-Станіслав-Херсон. Друга ділянка – дорога від повороту на Прибузьке до населеного пункту Шевченково.  Їх довжина складає 8,4 км та 29,6 км відповідно. Минулого року розпочато розробку проєктно-кошторисної документації по першій ділянці. В травні має завершитися її експертиза.

Під час заходу також стало відомо, що в поточному році було визначено перелік об’єктів в рамках другої ділянки. Наразі вони мають бути затверджені на  комісіях обласної ради. І вже наступним етапом повинна стати розробка проєктної документації.  

Під час наради було оговорено основні проблемні питання та визначено подальші кроки.  Міський голова Олександр Сєнкевич надав доручення директору департаменту ЖКХ Сергію Коренєву розпочати роботи, пов’язані з проєктуванням будівництва дороги від в’їзду до міста до вул. Айвазовського, та скоординувати дії проєктувальників міської та обласної ділянок. Також мер звернеться до голови обласної ради з проханням оперативно затвердити перелік об’єктів в рамках другої ділянки. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/260220_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: