Мапа порталу

У Миколаєві відбудеться низка зустрічей міського голови з представниками різних галузей бізнесу міста

За ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича в міськраді відбудеться низка галузевих зустрічей з представниками малого та середнього бізнесу.

-  У Миколаєві діють галузеві ради, які серед іншого займаються налагодженням комунікації з органами влади. Представники цих рад Артем Ващиленко та Валерій Вєтров щомісяця на апаратній нараді в мерії озвучують проблемні питання, щоби виробити дієвий інструмент взаємодії з посадовцями. За результатами зустрічей та спільних нарад розробляються документи з конкретними термінами виконання, відповідальними особами тощо. Сьогодні на зустріч запрошені представники галузі торгівлі, і я б хотів, щоб наша співпраця стала поштовхом до розвитку підприємництва на території міста, - сказав Олександр Сєнкевич.

Директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко розповіла, що товарообіг підприємств Миколаєва лише за 9 місяців минулого року склав 52,5 млрд грн. При цьому, понад 43 млрд – оптова торгівля, понад 9 млрд – роздрібна торгівля. За офіційними даними у галузі торгівлі працюють 12,6 тисяч містян. Чим міська влада може допомогти бізнесу, аби місто теж отримало додатковий економічний ефект, сьогодні обговорювали біля двох годин.

Серед проблем, озвучених учасниками зустрічі, стихійна торгівля в місті. Представниця ринку «Корал», що в Корабельному районі, поцікавилася, як міська влада бореться з цим явищем.  

- Навколо ринку бруд, сміття, бродячі тварини. Ми працюємо офіційно,  сплачуємо податки, а стихійка існує вже не один рік. Поліція каже, що в неї немає повноважень, ветеринарна служба теж, тоді хто ж може навести лад? – запитала пані Вікторія.

Представник адміністрації Корабельного району поінформував, що згідно графіку проводяться систематичні рейди спільно з правоохоронними органами. Під час останнього рейду складено 6 адмінпротоколів за торгівлю в невстановлених місцях. Посадовець визнав, що проблема не зникає та висловив пропозицію залучати до перевірок санстанцію і податкову. Є питання й щодо місць зберігання конфіскованих продуктів.

Після обговорення Олександр Сєнкевич запропонував наступного тижня провести в Корабельному районі соціальний експеримент: двічі щодня фахівці відділу торгівлі міськради, адміністрації району виходитимуть на рейди проти стихійки, залучивши поліцію й громадські формування.

Директор департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Андрій Єрмолаєв зазначив, що робота з очищення території міста від незаконних об’єктів торгівлі на особливому контролі.

Як повідомлялось на сайті міськради, лише у лютому цього року кілька МАФів прибрали на вул. Південній по проспекту Богоявленському, демонтували 6 кіосків на розі вул. Колодязної та 3-ої Слобідської. У грудні 2019 року знесли останні 5 кіосків біля міжміського автовокзалу, врешті повністю очистивши територію. Крім того, масове «прибирання» минулого року виконали на ринку «Минутка», на вул. Шосейній, біля Центрального ринку та приміського автовокзалу, на вул. Театральній, біля скверу ім. М. Александрова та ін.    

-  Ми йдемо поступово. Проблема існує протягом кількох десятків років, тож вирішити її одразу складно, - сказав Андрій Єрмолаєв.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/19022020_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: