Мапа порталу

У Миколаєві відбулася акція з нагоди всесвітнього дня боротьби проти раку

4 лютого на вул. Соборній відбулись заходи до всесвітнього дня боротьби проти раку. Одним з партнерів заходу виступило управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради. В акції взяли участь голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко,  перший заступник міського голови Володимир Криленко, начальник УОЗ ММР Ірина Шамрай,  голова комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення,освіти, культури, туризму, молоді та спорту ММР Сергій Мотуз, заступник начальника УОЗ ММР Віктор Фаюк, директор ММБФ «Юнітус» Сергій Ваненков,  представники медичної громади міста та мешканці міста.

В своєму зверненні Ірина Шамрай  подякувала містянам за небайдужість до заходу та до свого здоров’я. Наголосила, що  протягом року кожен 4-й випадок раку молочної залози у жінок  виявлено на пізніх строках. Якщо  захворювання виявляється на І, ІІ стадіях то після спеціального лікування  шанс одужати мають 80-95%  жінок. Важливо не зволікати, а чим раніше звернутись до лікаря та пройти необхідні обстеження вчасно.

Учасники акції пронесли головною вулицею міста рожеву стрічку - міжнародний символ, який використовують особи і організації, залучені до руху з інформування суспільства про рак молочної залози.

Присутні на заході містяни отримали інформацію про рак молочної залози, буклети, листівки з даного питання. Всі бажаючі отримали консультацію мамолога та зробили УЗ-обстеження молочної залози, також пройшли флюорографічне обстеження на пересувному флюорографі,

Представниками міської лікарні № 1 проводились обстеження на цукор крові, медпрацівниками центру  первинної медико-санітарної допомоги № 4 проведені виміри артеріального тиску та визначення індексу маси тіла.

Всім, хто звернувся для обстеження, надавалися конкретні рекомендації щодо подальших дій з профілактики та лікування.

Управління охорони здоров'я 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/05012020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: