Мапа порталу

Керівники теплопостачальних компаній роз'яснили алгоритм нарахування в платіжках, які надійшли миколаївцям у грудні 2019 року

У четвер, 16 січня, в облдержадміністрації відбулась пресконференція керівників миколаївських теплопостачальних компаній щодо розрахунку платежів та тарифів на їх послуги у грудні 2019 року. 

Зазначимо, що минулого місяця миколаївці отримали незрозумілі рахунки за опалення в платіжках від підприємства "Миколаївська ТЕЦ". Відповідні публікації було розміщено у групі Contact Center при Миколаївській міській раді.

Перший заступник генерального директора ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ" Сергій Бородай пояснив, що в рахунок, який містяни отримали в грудні, включили додатково частину суми за спожиту теплову енергію в листопаді 2019 року. 

- ТЕЦ діє відповідно до тарифу, який встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Гранична вартість на централізоване опалення наразі складає 1524 грн 4 коп. за 1 гігакалорію. Суму визначаємо враховуючи показники лічильників, - сказав Сергій Бородай.

Як зазначив заступник директора ТЕЦ, впродовж листопада 2019 року у Миколаєві спостерігались сприятливі погодні умови. І у зв'язку з тим, що показання лічильників за спожите тепло ТЕЦ приймає з 18 по 25 число, а будинки минулого року почали підключати кожен по-різному наприкінці місяця, останні дні порахували за середнім показником. Тому сума в платіжці за листопад була фактично не повною. Цей залишок і включили в рахунок за грудень.

- Споживання було реально більше. У грудні, коли ми отримали показання лічильників, ми зробили перерахунок, і те, що не включили в листопаді, ми виставили в грудні, - розповів Сергій Бородай.

При цьому, представник ТЕЦ зауважив, що у порівнянні нарахувань за листопад-грудень 2019 року та аналогічний період 2018-го, можна костатувати, що у 2019 миколаївці фактично сплатили за спожиту теплову енергію менше.

- Якщо порівнювати два періоди, то незважаючи на те, що тариф з 1 січня збільшився фактично на 20,4%, нарахування в цьому опалювальному сезоні склали на 8% менше, ніж в минулому році. Цьогоріч нараховано за листопад-грудень - 96 млн 308 тис. 444 грн, а за листопад-грудень 2018 року - 104 млн 654 тис. 922 грн. Тобто,  в цьому сезоні містяни заплатили менше, ніж в минулому, - повідомив Сергій Бородай. 

Зі свого боку цю інформацію підтвердив і директор КП "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов.

- У грудні 2018 року був нараховано 95 млн 372 тис. 198 грн, а за грудень 2019 року - 86 млн 742 тис. 442 грн. Тож, ніякого збільшення тарифів не відбулося. 

Керівники теплопостачальних підприємств також поінформували, що у січні поточного року буде здійснено перерахунок споживання за грудень по фактичним показникам лічильників, які будуть надані миколаївцями наприкінці місяця. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: