Мапа порталу

В Миколаєві вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13 грудня, в Миколаєві відбулась низка заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Так, вранці миколаївці зібралися біля пам’ятника Скорботний Янгол Чорнобиля, аби вшанувати пам’ять людей, які ціною власного життя і здоров’я захистили світ від атомної стихії. Учасники заходу згадали страшні події далекого 1986 року  та поклали квіти до меморіалу.

Після цього в будівлі головного управління ДСНС у Миколаївській області відбулись урочисті заходи за участю учасників ліквідації наслідкова аварії на Чорнобильській АЕС,  керівництва нашого міста, представників облдержадміністрації та миколаївських рятівників.

Зібрання привітав мер Олександр Сєнкевич. Очільник міста зазначив, що ліквідатори наслідків найбільшої у світі техногенної катастрофи – справжні герої. Вони мужньо боролися з невидимим ворогом, яким стала атомна стихія. Олександр Сєнкевич повідомив, що сьогодні в Миколаєві працює низка програм, спрямованих на соціальний захист та підтримку людей, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

-  А наступного  року ми плануємо за міський кошт купувати житло для ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Крім того, ми плануємо вдвічі збільшити виплату для інвалідів ІІ та ІІІ категорій, які постраждали внаслідок ліквідації цієї техногенної катастрофи, - сказав Олександр Сєнкевич. – Я від усього серця дякую всім, хто тоді захистив світ. Я також висловлюю подяку тим, хто сьогодні готовий боротися з будь-якими надзвичайними ситуаціями.

Після цього міський голова Олександр Сєнкевич вручив нагороди заслуженим працівникам органів цивільного захисту населення.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/12_2019/131219)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: