Мапа порталу

Відкриття Legal Hub «World of law» в миколаївській ЗОШ №31

Команда ГО правозахисне об'єднання "Ти ж юрист" разом із адміністрацією миколаївської ЗОШ №31 в рамках Всеукраїнського тижня права організували урочисте відкриття Правового хабу – Legal Hub «World of law» - ознайомлений означає озброєний, який буде функціонувати на базі школи.

Відкриття заходу відбулося 10 грудня 2019 року. Завітали й почесні гості: Наталія Гоберлас – cпеціаліст відділу захисту прав дітей управління освіти Миколаївської міської ради; Світлана Одінцова, регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини; Роман Возняк, начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області; Віктор Дмитрук, голова адміністрації Заводського району; Олег Матвієнко, директор Миколаївського місцевого центру з надання правової допомоги; Олена Каплій, голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управління юстиції в Миколаївській області; Артем Кривцов, голова правління Громадської організації «Молодіжний центр наукової діяльності»; Таїсія Грушовенко, голова Миколаївського осередку Ліги студентів Асоціація правників України.

Директор школи Аліна Архіпова зауважила, що народженню ініціативи передувало анкетування шкільної спільноти. За його результатами виявилося, що існує потреба створити онлайн кабінет правового хабу та відвести окреме приміщення для індивідуальних  юридичних консультацій молодими юристами ГО «Ти ж юрист» для батьків, учнів та вчителів освітнього закладу.

Також керівник школи подякувала молодій активній команді на чолі з Аліною Єремєєвою за професіоналізм та готовність надавати правову допомогу спільноті ЗОШ №31.

Захід проводився у форматі панельних дискусій, модераторкою стала Хандобіна Юлія, виконавчий директор Громадської організації «Правозахисне об’єднання «Ти ж юрист».

Під час заходу експерти обговорювали два основні питання:

- Державні органи та захист прав людини і громадянина - як підвищити рівень обізнаності школярів? Які проблемні питання існують на сьогодні?

- Чи потрібно взагалі школярам знати про існування громадських організацій у сфері правозахисту? Якщо так, то яку роль вони відіграють у сфері захисту прав та свобод людини і громадянина?

Наприкінці заходу відбулася презентація плану роботи Legal Hub «World of law» - ознайомлений означає озброєний! 

За інформацією ЗОШ №31

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/12_2019/11122019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: