Мапа порталу

Миколаївців закликають зробити щеплення від дифтерії

Нещодавно співробітники виконавчих органів міської ради зробили щеплення проти дифтерії. Мета вакцинації – не тільки захистити себе, а й звернути увагу інших на своє здоров’я.

Дифтерія – небезпечна інфекційна хвороба з важкими ускладненнями. Проте захиститися від неї легко – достатньо зробити щеплення, яке, до речі, є комплексним, адже стимулює  імунітет ще й проти правця. Медики зазначають, що дорослі мають вакцинуватися кожні 10 років. Тільки так можна надійно підтримувати імунітет проти дифтерії протягом всього життя.

Вакцинація – швидка та безболісна процедура. Крім того, вона безкоштовна. Імунітет проти важкого захворювання залишається на роки.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, зробити щеплення можна у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Дорослі та діти можуть вакцинуватися в державних медзакладах, а також у приватних лікарнях та у лікарів-ФОП, які підписали договір з Національною службою здоров’я України. 

Відзначимо, що протягом 10 місяців поточного року щеплення від дифтерії та правця у Миколаєві отримали 62882 особи, з них 20805 дітей та 42077 дорослих.  

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: