Мапа порталу

Туристична майстерня Миколаївщини вкотре об’єднала кращих фахівців сфери туризму різних областей України

Цими днями у Миколаєві вкотре проходить цікавий захід, покликаний презентувати туристичний потенціал міста та області. "Туристична майстерня" об’єднала кращих фахівців сфери туризму із 5 областей України, представників влади та активну молодь.

Організаторами заходу виступили Миколаївська облдержадміністрація та Миколаївська міська рада. Сьогодні, 14 листопада, учасників гостинно зустріли в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гмирьова. Відкрила зустріч голова правління Асоціації лідерів туристичного бізнесу у Миколаївській області Тетяна Чичкалюк.

З вітальним словом від громади Миколаєва виступив перший заступник міського голови Володимир Криленко.

-   У нас дуже гарне місто, і міська влада активно працює над підвищенням його туристичної привабливості. Дякую всім, хто сьогодні долучився до обговорення перспектив розвитку внутрішнього туризму та обміну досвідом, - сказав посадовець.

Туристичний потенціал Миколаєва представила директор департаменту економічного розвитку міськради Тетяна Шуліченко. Насамперед, вона подякувала всім учасникам заходу, в тому числі, з інших регіонів України, за увагу до Миколаївщини та ефективну співпрацю.

Тетяна Шуліченко розповіла про успішний досвід нашого міста в реалізації деяких проєктів.

- Миколаїв має великий потенціал, втім - так склалося історично - тривалий час був закритий для туризму. Нам дійсно є що показати, і одна з родзинок міста – водні ресурси. У Миколаєві розвиваються водні види спорту, є чимало пам’яток, що так чи інакше пов’язані з нашими річками. Сьогодні хочемо презентувати інструменти, які використовуємо в своїй роботі, - сказала вона.

Одним із кроків до того, щоб відкрити місто для туристів є проєкт «Школа екскурсоводів», розроблений  департаментом економічного розвитку Миколаївської міської ради  спільно з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

- Програму підтримав Уряд Канади і нині ми її реалізуємо спільними зусиллями громадських організацій та міської ради. «Школа екскурсоводів» входить до Плану розвитку Миколаєва, розробленого в рамках Плану сталого економічного зростання, та отримала високу оцінку Світового банку. Ми відібрали 20 учасників, та виявилося, що попит на таке навчання значно більший, - розповіла Тетяна Шуліченко. 

Після підвищення майстерності екскурсоводів планують залучати й до проведення місцевих заходів, наприклад, фестивалю Mykolaiv River Fest, що вже тричі успішно проходив у Миколаєві.

Фестиваль був ініційований громадською радою з питань туризму при департаменті економічного розвитку міськради, а тепер організацією займаються як громадськість, так і міська влада.

Цікаві презентації провели представники туристичної галузі Одеської, Херсонської, Харківської, Вінницької та Київської областей. А вже завтра, 15 листопада, за програмою Туристичної майстерні її учасники ознайомляться з об’єктами індустріального туризму Миколаєва та області.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/14112019_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: