Мапа порталу

Почути городян: міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з жителями мкрн Соляні

9 жовтня Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з жителями мкрн Соляні в рамках традиційного звітування про виконану роботу.

Зустрічі у форматі публічного звіту проходять вже третій рік поспіль за ініціативи керівника міста. Він переконаний, що миколаївці повинні знати, як використовуються кошти міського бюджету для забезпечення основних потреб городян, як функціонує міське господарство. Не менш важлива мета заходів, які називають «Сєнкевич#Поруч», почути поради та пропозиції жителів Миколаєва щодо подальшого розвитку міста.

Олександр Сєнкевич поінформував містян про те, що бюджет Миколаєва складає 5 млрд грн. Однак, зважаючи на комплексні проблеми в міському господарстві, що накопичувались десятиріччями та ніяк не вирішувались, цих коштів недостатньо, аби владнати все одразу.

- Мільярди гривень необхідні на ремонт підземних мереж каналізації та водопостачання, ремонт доріг, відновлення житлового фонду, благоустрій територій районів Миколаєва тощо. Бюджет розвитку міста, коштом якого це все можна робити, складає 850 млн грн. Куди саме спрямувати кошти, вирішують депутати міськради шляхом голосування на сесії, - розповів мер.

Олександр Сєнкевич додав, що на території Миколаєва є об’єкти, на які місто не може виділяти кошти, адже вони перебувають у обласній чи державній власності. Це стосується і дорожньої інфраструктури, наприклад, проспекту Героїв України, що проходить через мкрн Соляні.

- Ця дорога на балансі державного підприємства Служба автомобільних доріг України (САД). Ремонт та прибирання прибордюрної території – обов’язок служби. На жаль, сьогодні ще раз пересвідчився у тому, що дорожнє покриття в поганому стані, бруд не прибирається, хоча ми регулярно звертаємося з відповідним проханням. Такий безлад неприпустимий! – сказав міський голова.

Мер поінформував миколаївців, що протягом останніх років триває робота з покращання транспортного сполучення в місті: розроблено транспортну стратегію, придбано 23 одиниці сучасного транспорту. В подальших планах – придбання нового електротранспорту, ремонт тролейбусного депо та інші заходи, що дозволять забезпечити городян комфортними та якісними перевезеннями.

- Цієї п’ятниці на виконком міськради буде винесено проєкт рішення про підвищення вартості проїзду в електротранспорті до 5 грн. Це не дуже приємне, втім необхідне рішення, адже вартість електроенергії зросла вже тричі. Підприємство потерпає від збитків, - розповів Олександр Сєнкевич. – Крім того, члени виконкому розглянуть рішення щодо визначення компанії, яка перемогла в конкурсі щодо впровадження електронного квитка.  

Під час зустрічі мер торкнувся багатьох питань та сфер життєдіяльності міста. Як зазвичай, багато часу приділив запитанням від миколаївців, поспілкувався з усіма бажаючими. Навіть після завершення заходу Олександра Сєнкевича ще довго не відпускали активні та небайдужі городяни.

Варто нагадати, що всі питання, з якими миколаївці звернулися до мера особисто чи залишили в паперовому вигляді, будуть обов’язково відпрацьовані. Кожен отримає відповідь щодо стану вирішення проблеми.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/10102019)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: