Мапа порталу

Запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні

Управління Державної казначейської служби України у м. Миколаєві Миколаївської області звертає увагу, що на виконання постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні, починаючи з 11.09.2019 відкриття нових реєстраційних рахунків клієнтам в АС «Є-Казна» здійснюється за стандартом IBAN.

При здійсненні розрахунково-касового обслуговування клієнтів використовується форма платіжного доручення та Реєстру фінансових зобов’язань, в якій при застосуванні рахунків у форматі IBAN об’єднувати поля, де зазначаються «Код банку платника/отримувача/стягувача» та «Рахунок платника/отримувача/стягувача».

Доопрацьоване програмне забезпечення («Фіндокументи») розміщено на вебпорталі Державної казначейської служби України в розділі «Електронні сервіси / Програмне забезпечення для завантаження».

Також, інформуємо, що Національний банк України продовжив перехідний період поступової заміни наявних банківських рахунків на рахунки за стандартом IBAN до 12 січня 2020 року.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: