Мапа порталу

"Міський голова повинен звітувати перед городянами не на папері, а особисто", - мер Олександр Сєнкевич провів чергову зустріч із миколаївцями в рамках щорічного звіту

2 жовтня в мкрн Ліски відбулася чергова зустріч Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича з городянами в рамках традиційного звітування про виконану роботу.

Олександр Сєнкевич нагадав, що практика проведення таких зустрічей була запроваджена за його ініціативи три роки тому.

— Я вирішив, що міський голова повинен звітувати перед громадою не просто на папері, а щороку особисто зустрічатися з людьми, аби розповісти про те, що реалізовано та про перспективні плани розвитку нашого міста, — сказав мер. — Незалежно від того, хто буде наступним міським головою, його завдання — звітувати перед вами, вислухати ваші побажання, а потім згідно з цим планувати свої дії. Наразі триває формування міського бюджету, тож зараз саме час вносити до нього ваші пропозиції.

Керівник міста поінформував присутніх про зрушення, що відбулися в різних галузях міського господарства протягом року. Насамперед, мер повідомив, що бюджет міста у 2019 році склав 5 млрд грн. У цій сумі кошти на зарплати вчителів, медиків, витрати на соціальну сферу тощо. Будівництво та реконструкція міських об’єктів фінансується коштом бюджету розвитку, розмір якого складає біля 850 млн грн.

— 2019 рік був оголошений роком медицини. Тому першочергово кошти направлялися на оновлення медичного обладнання, покращення умов перебування городян у лікарнях Миколаєва. У тому числі, місто передало 35 млн грн. субвенції до обласного бюджету на придбання обладнання для обласного онкологічного диспансеру, 20 млн грн. перераховано на придбання автомобілів швидкої допомоги, які обслуговують городян, — розповів міський голова.

Він додав, що поточного року відремонтовано та оснащено новим обладнанням усі реанімаційні відділення медичних закладів Миколаєва, комп’ютеризовано 1 та 2 рівень надання медичної допомоги, як передбачає медична реформа, у місті впроваджується електронна карта пацієнта та електронні рецепти, за які коштом міського бюджету компенсовано 1,7 млн грн. наступного року міська влада планує закупити спеціальні мобільні валізи для лікарів, які виїжджають на виклики пацієнтів. Такий прилад дасть можливість зробити, наприклад, кардіограму та в режимі реального часу передати дані на сервер, розташований у лікарні. Городяни зможуть отримати фахову консультацію, а медики оперативно прийняти рішення щодо необхідно госпіталізації тощо.

Друга частина зустрічі пройшла у форматі «запитання — відповідь». Так, член паралімпійської збірної країни Дмитро звернувся до міського голови із запитанням щодо зупинки ліфту.

— Й така ситуація в багатьох будинках у мкрн Ліски. Наведіть, будь ласка, лад у цій сфері, — сказав він.

Керівник міста пояснив, що в місті сотні ліфтів, які жодного разу не ремонтували.

— Державна установа — управління Держпраці — перевірила стан кабін та подала позов до суду з проханням зупинити 129 ліфтів, що обслуговує ТОВ «Миколаївдомсервіс» у Заводському районі. Фактично вони простоюють півтора місяця. На даний час ми вже замовили та отримали проєкти обстеження цих ліфтів, пройшли експертизу, оголосили тендери, щоби полагодити об’єкти. Орієнтовно підйомники запустять за місяць, на це спрямували всі сили та кошти, — розповів міський голова.

ВодночасОлександр Сєнкевич повідомив, що активна робота з оновлення ліфтового господарства в Миколаєві триватиме протягом кількохроків. Обладнання, яке не ремонтували від часу введення будинків в експлуатацію, поступово замінять на нове й сучасне.

Городяни цікавилися ходом ремонту доріг та транспортними питаннями. Одна з жительок мікрорайону порушила тему, що цікавить наразі багатьох городян — стан підготовки міста до опалювального сезону.

Мер зазначив, що комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» наразі не в найкращій ситуації. Є заборгованість у розмірі біля 15 млн грн. з виплати заробітної плати, а також біля 10 млн за електроенергію. Основна проблема в тому, що багато споживачів не сплачують за отриману послугу: борги городян перед підприємством становлять понад 80 млн грн. Тож для стабільної роботи підприємства та забезпечення міста теплом доводиться виділяти з міського бюджету кошти, які, натомість, могли б піти на ремонт доріг чи придбання нового транспорту.

Як і зазвичай, кожен із миколаївців міг залишити своє звернення до міської влади в письмовому вигляді. За дорученням Олександра Сєнкевича всі звернення будуть відпрацьовані відповідними підрозділами.

Чергова зустріч мера з миколаївцями відбудеться сьогодні, 3 жовтня, о 18:00 біля СК «Надія».

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/03102019)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: