Мапа порталу

У Миколаєві обговорили можливість будівництва транспортної розв'язки над залізницею в Корабельному районі

У Миколаєві мають намір побудувати нову транспортну розв'язку. Планується, що вона буде естакадного типу. Конструкція пройде над залізничними коліями в Корабельному районі. Вона повинна забезпечити надійне транспортне сполучення в цьому віддаленому районі під час перекриття залізничного переїзду.

Про це мова йшла під час наради, яка 18 вересня відбулась на території спеціалізованого морпорту «Ольвія». Обговорювали питання мер Олександр Сєнкевич, голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов, керівники миколаївських портів, представники підприємств морегосподарського комплексу Корабельного району та ПАТ «Українська залізниця».

Показники перевалки вантажів, яка здійснюється стивідорними компаніями, активно ростуть. При цьому велика частка вантажопотоку в порти йде через залізничний транспорт. Через рух поїздів доводиться перекривати залізничний переїзд по пр. Богоявленському. А обмеження руху транспорту по головній транспортній артерії створює незручності для мешканців Корабельного району.

Керівник морського порту «Ольвія» Андрій Єгоров зазначив, що розпорядженням Миколаївського міського голови була створена робоча група, її очолив Олександр Цуканов. До її складу також увійшли представники морських портів, стивідорних компаній, ПАТ «Українська залізниця». Робоча група повинна вирішити проблему транспортного сполучення в Корабельному районі.

Олександр Цуканов повідомив, що були визначені 4 потенційні місця будівництва естакадної розв'язки. Після більш детального аналізу було вирішено залишити 2 варіанти, які найкраще враховують інтереси городян і представників бізнесу. Голова адміністрації Корабельного району представив членам робочої групи потенційні місця будівництва об'єкта.

- Перший варіант передбачає вихід на вулицю Остапа Вишні, в районі повороту, й існуючу дорогу, яка проходить біля котельні МГЗ. Другий варіант передбачає вихід на вулицю Янтарну. Він краще тим, що під час будівництва не буде паралізована об'їзна дорога. Також при реалізації цього проекту враховується розвиток індустріального парку, - сказав Олександр Цуканов.

Під час обговорення було прийнято рішення розробити техніко-економічне обґрунтування кожного із запропонованих варіантів, щоб в результаті чітко розуміти всі плюси і мінуси проектів. ТЕО повинна підготувати спеціалізована організація. Яка саме - визначать члени робочої групи.

Також під час наради обговорили питання щодо фінансування проекту. Мова йшла про варіант, який передбачає державно-приватне партнерство.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/190919)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: