Мапа порталу

Миколаїв – місто здоров’я

Одним із перших заходів дня міста стали Всеукраїнські змагання команд з функціонального фітнесу PowerAthleticChallenge 2019. Для їх проведення вибрали знакове місце – Набережну біля пам’ятника одному із засновників міста, його першому городянину Михайлу Фалєєву. Для участі у змаганнях приїхали команди зі всієї  України – понад 60. Турнір відбувається вже п’ять років поспіль. Цього року він прибув до Миколаєва. Сьогодні його засновників і учасників привітав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

- Я впевнений, що Миколаїв – місто здорових людей. Тому радо вітаю всіх учасників змагань у нашому місті. Дякую, що ви надаєте всім нам такий приклад ставлення до свого здоров’я. Вітаю також всіх вас з днем народження Миколаєва. Адже ви сьогодні, в наше свято – з нами, відтак, ви його з нами розділяєте.

Протягом дня всі бажаючі зможуть стати свідками змагань універсальних атлетів, які поєднують в собі силу, витривалість, спритність та інші фізичні якості. Серед перших глядачів були не тільки спортсмени, а і миколаївці, що цікавляться здоровим способом життя, діти.

Майже водночас в іншому куточку Миколаєва стартували ще одні змагання. В Миколаївському обласному яхт-клубі відбувся парад учасників Янтарної регати Святого Миколая. 25 вітрильників зробили заявки на участь у змаганнях, що присвячені Дню міста.

Учасників параду-відкриття привітали зі святом Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, спонсори свята, спортсмени. Цього року регата до дня міста також відбувається під знаком відомої в Миколаєві торгівельної марки Янтар. Мер навіть отримав у подарунок янтарівський кухоль.

- Напередодні свята наше місто отримало подарунок від миколаївський бізнесменів – бренд Миколаєва. Так ось на ньому – два вітрильники, які змагаються, але разом йдуть до завтрашнього дня. І він в нашому місті буде обов’язково щасливим. Я в цьому ще раз упевнився, коли побачив тут не тільки досвідчених, а і юних спортсменів. Вітаю вас, друзі, і з днем нашого улюбленого міста, і з початком змагань. Попутного вітру і повний вперед!

Символічний старт регаті дати флібустьєри зі старовинної пушки. Регата триватиме  протягом дня. У другий половині дня на Восьмому причалі відбудеться нагородження переможців змагань.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/14092019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: