Мапа порталу

У Миколаєві планують побудувати перший в Україні комплекс сушки осаду на очисних спорудах каналізації

У п'ятницю, 13 вересня, виконком міської ради погодив зміни до інвестиційної програми МКП "Миколаївводоканал".  Програму доповнюють, при цьому мова йде про перерозподіл коштів на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва комплексу сушки осаду на очисних спорудах каналізації.

Проєкт рішення на розгляд членів виконкому виніс економіст з фінансової роботи групи стратегічного планування МКП «Миколаївводоканал» Євген Куделя.

Він зазначив, що рішення обумовлено гострою необхідністю вирішення проблеми утилізації мулу стічної води, оскільки наразі мулові резервуари та мулові майданчики переповнені. І в найближчому майбутньому вони не зможуть нормально функціонувати. Це загрожує значними негативними наслідками для екології регіону та штрафними санкціями для підприємства.

- Комплекс сушки осаду на очисних спорудах каналізації не має аналогів в Україні. Будівництво комплексу  буде пілотним проєктом. Першим необхідним етапом для втілення зазначеної технології є розробка ПКД, - зазначив Євген Куделя.

Очікувана загальна вартість проектування комплексу сушки осаду на очисних спорудах каналізації складає 4800,00 тис. грн. 

Джерелом фінансування заходу є амортизаційні кошти МКП «Миколаївводоканал». Проєктування буде виконуватись підрядним способом.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: