Мапа порталу

Мальовниче місце на березі Інгулу: міський притулок для громадян похилого віку та інвалідів святкує 17-річчя з дня заснування

5 вересня виповнюється 17 років з дня відкриття міського притулку для громадян похилого віку та інвалідів.

У цей чудовий день колектив закладу і підопічних традиційно вітали міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту праці та соціального захисту Сергій Василенко, директор міського територіального центру Сергій Бондаренко, представники духовенства, підприємці, працівники закладів культури та освіти, молодь.

Сьогодні притулок є сучасним стаціонарним соціальним закладом, в якому проживають 40 громадян похилого віку та інвалідів. Тут знаходять душевне тепло, затишок і турботу ті, хто особливо потребують уваги. Умови проживання максимально наближені до домашніх. Кожен підопічний може знайти справу до душі та цікаво проводити своє дозвілля. На території закладу є сад життя з фруктовими деревами та теплицями, комфортні дерев'яні альтанки для чаювання, каплиця та оглядовий майданчик, звідки відкриваються мальовничі краєвиди на річку Інгул.

Олександр Сєнкевич відзначив, що колектив притулку для громадян похилого віку та інвалідів став справжньою сім’єю, а в закладі панує атмосфера любові та взаємопорозуміння. 

- Вітаю усіх зі святом, а підопічним притулку бажаю здоров'я та злагоди. Ваше найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. Тому ми повинні виявляти турботу і милосердя до найповажнішої частини суспільства. Адже люди похилого віку потребують не тільки пенсій, доступних ліків, соціального захисту, а й тепла наших сердець, доброго слова, допомоги,  - сказав Олександр Сєнкевич, - У молодості ми не замислюємося, де і з ким будемо зустрічати старість. Мені приємно, що у місті є такий заклад, де дарують тепло та любов тим громадянам, які з різних причин залишилися самотніми, втратили своїх близьких. 

Міський голова висловив подяку керівництву та медичним фахівцям притулку, а також громадянам, які допомагають закладу.

- Приємно, що у нас є відповідальні підприємці, волонтери, небайдужі миколаївці, які відчувають потребу реалізувати свою любов до міста не лише на словах, але й реальними справами, - зазначив мер.

Після вітальних слів міський голова нагородив подяками колектив закладу та волонтерів, які внесли значний вклад у розвиток установи.

Під час заходу гостей свята концертною програмою традиційно вітали дитячі колективи Палацу творчості учнів. Крім того кожен бажаючий міг ознайомитись з художніми роботами школи рукоділля при притулку, оглянути колекцію керамічних статуеток бабусь та дідусів, а також фотолітописом.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/05092019_2)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: