Мапа порталу

Учениця Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки Юлія Золотарьова взяла участь у роботі Міжнародної хіміко-біологічної школи в Лондоні

Семеро школярів з України, яких було обрано з числа учасників Всеукраїнського етапу олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, в рамках Міжнародної науково-практичної школи з хімії та біології відвідали науково-дослідницький центр у Лондоні.  Там вони взяли участь у дискусіях з провідними вченими та мали можливість пройти інтерактивний квест («Escape the lab with CRUK Discovery Lab»).

Серед учасників - учениця 11 класу Миколаївського муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки Юлія Золотарьова. 

Дівчина поділилась своїми враженнями від поїздки.

- У липні цього року я мала чудову нагоду побачити Лондон та відвідати один з провідних біохімічних інститутів Європи – Інститут імені Френсіса Кріка. Там нам читали наукові лекції англійською мовою, проводили екскурсії по новітніх лабораторіях та виставках. Однак найкращим було те, що одну з конференцій нам провів Sir Paul Nurse – нобелівський лауреат в області медицини та фізіології. Під час конференції Сер Пол розповідав про те, як він досягнув успіху та пояснював методику своєї роботи. Наприкінці бесіди кожен з учнів мав можливість поставити запитання. Це незабутній досвід, адже дуже корисно почути і зрозуміти концепцію європейських вчених, їх систему роботи, - розповідає Юлія Золотарьова.

Крім того, під час бесіди з англійськими науковцями про умови роботи в лабораторіях колегіуму, наші учасники були вражені високим рівнем їх якості та великою кількістю сучасного обладнання.

- Підводячи підсумки цієї наукової поїздки, хочу подякувати директору нашої школи Січку Сергію Михайловичу за всі умови, створені для всебічного розвитку та плідної праці учнів, включаючи лабораторію мікробіології та лабораторію хімічних досліджень, своїй вчительці хімії Арзумановій Ірині Юріївні за високий професіоналізм та підтримку, вчительці англійської мови Ніловій Аліні Володимирівні за вільне володіння і спілкування англійською мовою. Подяка моїм батькам за те, що віддали мене у школу, яка відкрила двері у перспективне майбутнє, людям, які підтримували і вірили в мене, що б не трапилось. Від цієї подорожі я маю тільки позитивні та незабутні враження, які надихатимуть мене на розвиток та постійне самовдосконалення!, - зазначила Юлія.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

за інформацією управління освіти міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/8_2019/13082019_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: