Мапа порталу

Житлові будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу

             На виконання Порядку та умов надання у  2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 616) виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбати:

  1. 1.    Житлові будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу, основні вимоги:

- 21 кв. метр загальної площі на кожну рідну дитину, дитину-вихованця та кожного з батьків-вихователів;

- 10 кв. метрів загальної площі на сім’ю;

- додатково 10 кв. метрів жилої площі на кожну дитину з інвалідністю.

Гранична вартість придбання житла (ГВЖ) для дитячих будинків сімейного типу визначена за формулою згідно з п.17 Порядку та умов:

ГВЖ = (21 х 12 + 10 + (10 х Nі)) х Вг х Км,

де 12 - кількість дітей разом із батьками-вихователями; Nі - кількість дітей з інвалідністю; Вг - вартість (гривень) 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті, в якому буде придбано житло для дитячого будинку сімейного типу; Км - коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла для міст, визначених в абзаці шостому цього пункту.

  1. 2.    Квартири для осіб вищевказаної категорії, основні вимоги:

- у квартирах, садибних (одноквартирних) будинках із житлового фонду - 31 кв. метр загальної площі, з яких жила площа на дитину повинна бути не менше рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею у відповідному населеному пункті;

- додатково 10 кв. метрів жилої площі на кожну дитину з інвалідністю, особу з їх числа.

Гранична вартість житла (ГВЖ) визначена за формулою згідно з п.22 Порядку та умов:

ГВЖ = (31 + (10 х Nі)) х Вг х Км,

де Nі - кількість дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю; Вг - вартість (гривень) 1 кв. метра загальної площі житла для населеного пункту за місцем перебування дитини на квартирному обліку; Км - коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла для міст, визначених в абзаці п’ятому цього пункту.

Перевага надається житлу, яке не потребує ремонту та облаштованому меблями.

Інформація доводиться до відома усіх суб’єктів – власників житлових приміщень для надання пропозицій щодо придбання виконавчим комітетом Миколаївської міської ради зазначених житлових об’єктів.

Рішенням виконкому Миколаївського міського голови від 05.08.2019 № 830 створено місцеву комісію  з питань формування пропозицій стосовно потреби у 2019 році щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання  житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Для надання пропозицій з метою передачі їх на розгляд робочої групи та отримання додаткової інформації власникам житла звертатись до комісії, відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради, служби у справах дітей Миколаївської міської ради за тел. (0512) 370152, 373451, 370167, 373037.

Термін надання пропозицій – 13.08.2019.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: