Мапа порталу

Нові правила оплати послуг електропостачання в Миколаєві

Після вступу в силу Закону України «Про ринок електричної енергії» електроенергію в будинки миколаївців буде постачати нова організація — ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія». Детальніше про зміни в правилах оплати послуги читайте в нашій статті.

Новий постачальник послуги та його функції

З 2019 року «Миколаївобленерго», разом з іншими аналогічними компаніями в Україні, не постачає електроенергію споживачам, а лише обслуговує позабудинкові електромережі та технічне обладнання. Постачальником послуги тепер стала «Миколаївська електропостачальна компанія», до функцій якої входить:

  • постачання електроенергії побутовим користувачам;
  • обслуговування клієнтів з питань розрахунків за послугу та умови оплати.

Це самостійна організація з власними реквізитами. Тому платити за спожиту електричну енергію тепер потрібно за квитанціями з новим розрахунковим рахунком.

Що змінилося

Зміна постачальника в фінансовому плані на побутовому споживачеві не відбилася. Користувачі продовжують платити за електроенергію за діючими тарифами, в яких врахована і вартість послуг з розподілу. Змінилися лише реквізити постачальника та особовий рахунок абонента. Нові дані зазначені у квитанціях на оплату, які надходять в будинки миколаївців з лютого 2019 року.

Сплатити послугу можна через поштову або банківську касу, інтернет-банкінг або платіжний онлайн-сервіс, наприклад, за посиланням: https://easypay.ua/ua. Тим, хто платить через касу або в терміналах «Приватбанку» і Ощадбанку, хвилюватися немає про що: всі дані там оновлені. Уважніше треба бути тим споживачам, які користуються платіжними онлайн-сервісами. Їм при введенні особового і розрахункового рахунку слід вказати нові реквізити з платіжки.

Як повернути переплату?

Якщо на 1 січня 2019 року у споживача зафіксована переплата за електроенергію, потрібно віднести в «Миколаївобленерго» заяву про повернення коштів (зразок заяви є на офіційному сайті компанії). Після підтвердження переплати гроші повернуть на банківський рахунок користувача.

Чи потрібно переукладати договір?

Побутовому користувачеві спеціально йти до відділення енергетичної компанії, щоб переукласти договір на поставку послуги, не потрібно. Досить продовжувати користуватися електроенергією і вчасно платити за рахунками. Це буде вважатися згодою з умовами публічного договору і автоматично підключить до послуг «Миколаївській електропостачальної компанії».

Щоб отримати на руки письмову редакцію договору, споживачеві потрібно написати відповідну заяву і віднести її до найближчої філії компанії-постачальника.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: