Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з представниками громадських рад

У четвер, 11 липня, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зустрівся з представниками громадських рад, які діють при виконавчих органах міської ради. В ході наради відбулося обговорення актуальних для міста питань.

Артем Ващиленко, керівник експертно-громадської ради при виконкомі міськради, зазначив, що сьогодні в Миколаєві активно діють 5 громадських рад, до складу яких входять різноманітні фахівці в різних галузях.

- З 2010 року діє експертно-громадська рада при виконкомі міської ради. Також є інші громадські ради. Це рада ринку нерухомості, це громадська рада з питань житлово-комунального господарства, це рада з туризму, а також рада з питань освіти дорослих при департаменті соціального захисту. Працює також колегія громадських рад, - сказав Артем Ващиленко.

Міський голова, в свою чергу, подякував активістам за роботу, наголосивши, що громадянське суспільство - потужний інструмент демократії, який допомагає будь-якій владі здійснювати дійсно необхідні і корисні перетворення. Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада високо цінує працю небайдужих миколаївців, тому готова всебічно сприяти реалізації їхніх ініціатив.

Під час засідання колегії було розглянуто питання, пов'язані з розвитком туризму. Так, представник громадської ради з туризму Сергій Пельнік розповів, що в цьому році була прийнята цільова програма розвитку туризму. На даний момент чекає свого вирішення питання забезпечення фінансування заходів, передбачених зазначеним документом.

- Важливим питанням є створення інформаційного туристичного центру, - додав Сергій Пельнік.

Олександр Сєнкевич поінформував, що вчора міська рада встановила нові ставки туристичного збору. Передбачається, що кошти, які надійдуть від нього, будуть спрямовані на створення і розвиток туристичної сфери, зокрема інформаційного туристичного центру.

Крім того, як зазначив міський голова, на даний момент обговорюється питання розміщення такого центру.

Громадські експерти також приділили увагу проблемі створення в нашому місті пункту митного пропуску пасажирських суден. На даний момент таких об'єктів на території Миколаєва немає. Але відкриття такого пункту могло б зіграти позитивну роль в створенні позитивного туристичного клімату.

Заступник голови ради з питань туризму Олег Кричур розповів, що громадські експерти за сприяння мера Миколаєва щільно займаються вирішенням цієї проблеми.

- За дорученням мера ми з департаментом економічного розвитку розпочали розробку всіх документів, необхідних, щоб спростити процес, - сказав Олег Кричун.

На його думку, є два варіанти вирішення питання: створити новий пункт митного пропуску або відновити роботу пункту, який функціонував ще в 90-х роках минулого століття.

- За дорученням мера ведеться робота з підготовки переліку місць, де можна відкрити такий пункт. З 7 існуючих митних пунктів, найприйнятніші - завод «Океан», морське агентство і Чорноморський завод. Вони обслуговують вантажні судна.

А Валерій Вєтров і Артем Юлевич наголосили на необхідності розвитку маломірного судноплавства в Миколаєві. За словами Валерія Вєтрова, на вже розроблено Концепцію розвитку річок і маломірного судноплавства. Вона пройшла узгодження всіх служб, на даний момент залишився останній крок - внесення документа до порядку денного сесії міської ради та затвердження концепції депутатами. Він попросив прискорити вирішення даних питань.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що маломірні судноплавство - перспективна галузь, яка може дати імпульс для розвитку суднобудування, і дав доручення відповідним службам мерії включити до порядку денного найближчої сесії міської ради проект зазначеної Концепції.

Також представники громадських рад обговорили проблемні питання ЖКГ. Так, було наголошено на необхідності прийняття нової програми розвитку і реформування житлово-комунального господарства та Правил благоустрою м.Миколаєва.

Директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв поінформував, що вже розпочато роботу з розробки нових Правил благоустрою нашого міста. На даний момент цим питанням займається відповідна робоча група, яку очолив віце-мер Юрій Степанець.

- Основна частина програми розвитку і реформування житлово-комунального господарства вже написана. До цієї роботи залучаються різні фахівці виконавчих органів. Ми готові залучати до підготовки даної програми й громадських експертів.

А Олександр Сєнкевич зазначив, що підвищити ефективність роботи галузі ЖКГ допоможе інтерактивна карта, на яку мають бути внесені всі дані про інфраструктуру міста, об'єкти, закріплені за тим чи іншим розпорядником коштів. Ця карта вже створена, на даний момент вона наповнюється відповідними даними.

Крім того, наразі завершується розробка ще однієї електронної карти. На ній буде представлена інформація про фінансування ремонтних робіт на об'єктах міста з розбивкою по округах. На думку міського голови, така платформа дозволить підвищити прозорість використання коштів скарбниці Миколаєва.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/7_2019/110719_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: