Мапа порталу

Для зручності миколаївців перший поверх адміністрації Інгульського району повністю переобладнають під ЦНАП!

Миколаївський міський голова Александр Сенкевич провів термінову виїзну нараду стосовно функціонування відділення ЦНАП в адміністрації Інгульського району. Керівник міста розповів, як міська влада збирається вирішувати проблему з нестачею кадрів та робочих приміщень, а внаслідок - утворення величезних черг.

Участь в обговоренні взяли новопризначений голова району Юрій Гранатуров, заступник директора департаменту з надання адмінпослуг Володимир Сухарников, заступник начальника управління капітального будівництва Григорій Патока.

Мер нагадав, що в місті функціонує кілька відділень ЦНАПу.

- Миколаївцям, які приходять в адміністрацію району, доводиться гаяти багато часу в чергах. Це велика проблема, адже перший «дотик» до влади відбувається саме в центрах надання адмінпослуг. Є нагальна потреба створити тут цивілізовані умови для городян, - сказав Олександр Сєнкевич.

Крім того, ЦНАП гостро потребує збільшення штату, адже від цього залежить якість та швидкість обслуговування миколаївців.

- Саме з такою пропозицією я звертатимусь найближчим часом до депутатського корпусу міськради – збільшити кількість працівників департаменту з надання адмінпослуг, адміністраторів та виділення коштів на закупівлю необхідної техніки, - повідомив мер Миколаєва.

Нагадаємо, що у зв’язку з реформою децентралізації, на місцевий рівень передано чимало повноважень органів державної влади. Цей процес триває, органи місцевого самоврядування отримують додаткове навантаження. Серед причин виникнення черг, що періодично можна спостерігати у ЦНАПі, нестача кадрів, відсутність державного демографічного реєстру України. Саме тому міська влада прийняла рішення створити міський електронний реєстр територіальної громади, завдяки якому буде нівельована потреба у довідці «форми 3». Зараз МКП «Миколаївводоканал» і департамент праці та соціального захисту населення вже мають доступ до реєстру та не вимагають ці довідки. Єдине уточнення – дані наразі актуалізуються.

Олександр Сєнкевич звітував про те, що вже реалізовано. За словами міського голови, разом з першим заступником голови районної адміністрації Ігорем Волковим, департаментом з надання адміністративних послуг та управлінням капітального будівництва міськради розроблено проект реконструкції під ЦНАП першого поверху будівлі адміністрації Інгульського району. Нині проект вже на експертизі.

- Поставлена задача – до Дня міста завершити роботу! – сказав мер. - Хотів би подякувати директору Агенції розвитку Миколаєва Віталію Воронову, який опрацював питання з дизайнерами, а також заступнику начальника управління капітального будівництва Григорію Патоці за оперативне перетворення задумок та ідей в проектну документацію.

Проектом передбачено створення відкритого фронт-офісу, а також забезпечення доступності для маломобільних груп населення.

- На жаль, у нас сьогодні немає окремої будівлі для міського ЦНАПу, проте такий тимчасовий захід дасть можливість розвантажити спеціалістів та покращити якість обслуговування миколаївців, - підсумував мер.

Після реконструкції приміщення кількість фахівців, які надаватимуть послуги городянам в адміністрації району, збільшиться з 5 до 20 осіб. Нині ж людям доводиться працювати на межі можливостей. Кожен фахівець виконує більше 1100 операцій на місяць – це питання прописки/виписки, підготовка відповідей та витягів на запити уповноважених органів, видача довідок та інше.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/7_2019/04072019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: