Мапа порталу

Розпочато формування нового складу громадської ради з питань розвитку туризму при департаменті економічного розвитку Миколаївської міської ради

До уваги представників громадськості! Розпочато формування нового складу громадської ради з питань розвитку туризму у м. Миколаєві при департаменті економічного розвитку Миколаївської міської ради.

Керуючись рекомендаціями, зазначеними у постанові КМУ від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 26.10.2016 № 935 затверджено Типове положення про громадську раду при виконавчому органі Миколаївської міської ради (далі – Типове положення), яким регламентовано порядок формування та діяльності громадських рад.
 
Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 26.10.2016 №935

Відповідно до цього Типового положення громадська рада при виконавчому органі Миколаївської міської ради (далі – громадська рада) є консультативно-дорадчим громадським органом, утвореним для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, здійснення громадського контролю за діяльністю виконавчих органів  міської ради, налагодження ефективної взаємодії цих органів з громадськістю міста, врахування громадської думки під час здійснення виконавчим комітетом Миколаївської міської ради функцій і повноважень відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації (далі - інститути громадянського суспільства) та представники суб’єктів господарювання. Громадські ради можуть утворюватися представниками однієї галузі або декількох різних галузей та сфер діяльності.

Склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих зборах та кандидатури яких внесені інститутами громадянського суспільства.

Кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами, але має становити не менше 7 та не більше 35 осіб.

Строк повноважень складу громадської ради - два роки.

До складу громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

17 травня 2019 року Миколаївською міською радою утворено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при облдержадміністрації у складі 4 осіб (Протокол №2/19).

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства або суб’єкта та/або групи суб’єктів господарювання за умови представництва не менше 5 осіб.

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради.

До заяви додаються:

- рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності), а також  біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- для представників суб’єкта та/або групи суб’єктів господарювання  подається рішення (протокол) зборів (не менш 5 осіб) щодо представлення їх інтересів в засіданнях громадської ради, а також біографічна довідка делегованого представника;

- копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства, а в разі представництва від суб’єктів господарювання – документи, що підтверджують їх реєстрацію (копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку)*;

- письмова згода  делегованого до складу громадської ради представника на обробку його персональних даних.

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом останніх 2-х років до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, - за період діяльності);

- відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

За 10 календарних днів до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припиняється.

На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів, кандидатур до складу громадської ради та у термін не пізніше семи днів до дати установчих зборів оприлюднює відомості про цих кандидатів на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради. У разі зміни місця проведення установчих зборів, орган повідомляє про це на Інтернет-порталі «Миколаївська міська рада» та в інший прийнятний спосіб.

Підставами для відмови представнику інституту громадянського суспільства в участі в установчих зборах є:

невідповідність документів, поданих інститутом громадянського суспільства, вимогам Типового положення;

неусунення інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів вимогам, встановленим Типовим положенням протягом 4 календарних днів після надання ініціативною групою пропозиції щодо їх усунення;

невідповідність інституту громадянського суспільства або делегованого ним представника вимогам, встановленим пунктом 3.1. Типового положення;

недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;

відмова інституту громадянського суспільства від участі в установчих зборах шляхом надсилання ініціативній групі офіційного листа;

перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення;

подання неповного пакету документів інститутом громадянського суспільства.

 

* документи засвідчуються підписом уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, печаткою установи у разі використання та написом «згідно з оригіналом»

 

Список кандидатів до складу громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови, інформація про результати діяльності інститутів громадянського суспільства за останній рік, біографічні довідки делегованих ними представників, а також уточнена інформація про дату, час та місце проведення установчих зборів, оприлюднюються не пізніше ніж за три робочих дні до проведення установчих зборів на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради та в інший прийнятний спосіб.

Під час проведення установчих зборів з числа їх учасників обирається голова зборів, секретар, лічильна комісія, заслуховується інформація про результати діяльності громадської ради, що діяла при виконавчому органі Миколаївської міської ради до проведення установчих зборів, якщо така була утворена.

Рішення установчих зборів оформляється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з моменту проведення установчих зборів, підписується головою та секретарем установчих зборів і подається департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради.

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради оприлюднює протокол установчих зборів на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту його надходження.

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської на підставі протоколу установчих зборів готує проект розпорядження міського голови з метою затвердження складу громадської ради і оприлюднює його на Інтернет-порталі Миколаївської міської ради та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту затвердження.

Установчі збори для формування нового складу громадської ради з питань розвитку туризму у м. Миколаєві при департаменті економічного розвитку Миколаївської міської ради планується провести 15 липня 2019 року, попередньо – о 15-00 год. в каб.511 Миколаївської міської ради. Приймання заяв для участі в проведенні установчих зборів та доданих до них документів завершується  05  липня 2017 року о 17-00 год.

Заяви та копії документів до ініціативної групи надсилаються поштою або надаються нарочно на ім’я уповноваженої особи від ініціативної групи – Кречуна Олега Митрофановича.

- нарочно до кабінету №557 в будівлі Миколаївської міської ради (вул. Адміральська, 20 5-й поверх) з поміткою «Для ініціативної групи». Нарочно документи приймаються протягом робочого дня – з 8:30 год. до 17:00 год;

- поштою за поштовою адресою: 54001, м.Миколаїв, вул. Адміральська, 20, каб. 557 (для ініціативної групи).

Також документи можуть надсилатися в електронному варіанті (для попередньої перевірки на їх відповідність вимогам Типового положення, затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 26.10.2016 № 935) на електронну адресу [email protected] з подальшим, обов’язковим наданням їх до 17-00 год. 05 липня 2019 року з оригінальними печаткою організації та підписом її керівника.

Формат документів в електронному вигляді – Word, PDF.

Довідки та консультації можна отримати – за телефоном: (0512) 37 07 18.

Департамент економічного розвитку міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: