Мапа порталу

«Єдине, що в наших силах – допомагати правоохоронним органам, зокрема, розвиваючи систему відеоспостереження «Безпечне місто», - Олександр Сєнкевич прокоментував ситуацію з «замінуваннями» у Миколаєві

У вівторок, 25 червня, під час засідання 52 сесії міськради Олександр Сєнкевич прокоментував ситуацію з «замінуваннями» важливих соціальних об’єктів у місті.

- Чимало городян мене запитують, чому міськрада ніяк не впливає на ситуацію? Хочу поінформувати, що міська влада не координує силові структури та жодним чином на їх роботу не впливає. Єдине, що в наших силах – допомагати, зокрема, розвиваючи систему відеоспостереження «Безпечне місто». Більш того, якщо надходить лист або дзвінок з інформацією про замінування об’єктів, є визначена процедура щодо відпрацювання правоохоронними органами, - сказав міський голова. – Ми не можемо залишати людей у будівлях та самі вирішувати, чи фальшиве це повідомлення. Піддавати ризику громадян неприпустимо.

Олександр Сєнкевич поінформував, що наказом МВС №222 від 02.02.2012 року узгоджено порядок евакуації людей. Найближчим часом буде приведено у відповідність до цього порядку плани з евакуації всіх освітніх, медичних та інших бюджетних закладів міста.

-  Також я сподіваюся, що правоохоронні органи дозволять нам це зробити – у разі повідомлення про замінування є відповідальні люди, які перевіряють периметр, кабінети, підвали на наявність підозрілих предметів. Якщо такі предмети будуть знайдені, тоді й проводити евакуацію, очікувати на приїзд профільних структур, - сказав міський голова.

Мер додав, що сьогодні, коли повідомляють про замінування всіх закладів охорони здоров’я, зрозуміло, що це фізично неможливо. Чи, наприклад, дитсадків та шкіл, яких у Миколаєві налічується 143. Втім, життя та здоров’я дітей – найголовніше, і ризикувати цим ніхто не збирається.  

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/6_2019/25062019_7)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: