Мапа порталу

Створення сприятливого для розвитку дітей середовища - інвестиція у майбутнє нашого міста

12 червня у міськраді відбулося перше засідання координаційної ради з питань запровадження глобальної ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді».

Координаційна рада створена розпорядженням міського голови, до її складу увійшли представники ради з питань молодіжної політики при міському голові, громадської організації «Світанок мрій», громадської організації «Миколаївський обласний рух підтримки осіб з інвалідністю «Сильні разом»,

управління освіти, управління з питань культури та охорони культурної спадщини, управління у справах фізичної культури і спорту, департаменту праці та соціального захисту населення, управління молодіжної політики, управління охорони здоров’я, адміністрацій районів, служби у справах дітей, громадських організацій, правоохоронних органів. Також планується залучати до роботи представників шкільного самоврядування, місцевого осередку Української академії лідерства. Голова – перший заступник керівника міста Володимир Криленко.

Віце-мер відзначив, що Миколаїв стає все більш відкритим для співпраці в рамках європейських та світових ініціатив.

-  Захист прав та інтересів дітей є одним з пріоритетів міської влади. І приєднання громади Миколаєва до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ ще раз це підтверджує, - сказав Володимир Криленко.

Детально про проект розповіла начальник служби у справах дітей міської ради Юлія Кравченко. За її словами, це глобальний рух, що набув поширення у 38 країнах світу.

-  Мета проекту – створення у нашому місті середовища, сприятливого для розвитку дітей та молоді. Це певним чином інвестиція у наше майбутнє. Проект передбачає захист базових прав дитини на визнання, повагу, справедливе ставлення, охорону здоров’я, освіту та соціальний захист, безпеку. На даному етапі спільне завдання полягає у визначенні напрямків розвитку ініціативи ЮНІСЕФ у Миколаєві, - пояснила пані Юлія.   

Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, матимуть беззаперечну підтримку на державному рівні. Так, громади, що здобудуть статус кандидата проекту, можуть отримати додатковий фінансовий ресурс із державного бюджету.

Шлях серйозний та довгий. Перший етап відбору Миколаївська громада пройшла. Рішення «Про участь у реалізації глобальної ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді» ухвалила міська рада. Попереду – підписання Меморандуму з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та аналіз ситуації щодо становища дітей та молоді у нашому місті. На підставі аналізу буде обрано не менше трьох напрямків, за якими місто працюватиме та розробить детальний План дій.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/6_2019/12062019_5)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: