Мапа порталу

Управління транспорту міської ради перевірило, як перевізники дотримуються законодавства і укладених договорів: під приціл потрапили маршрутки №№ 1, 17, 52, 26, 50, 91.

Вранці в п'ятницю, 24 травня, на виконання доручення Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій перевірило, як підприємства-перевізники дотримуються законодавства і укладених договорів. Так, у цей день перевірка пройшла на базі ПП «ПіК», розташованої по вул. Айвазовського, 18.

Відзначимо, що там проходять обов'язкові передрейсові огляди автобуси, що курсують по маршрутах №№ 1, 17, 52, 26, 50, 91. Ці маршрути обслуговує ПП «ПіК» та інші підприємства-перевізники.

Фахівці управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій увагу звертали на здійснення підприємствами передрейсового техогляду транспортних засобів, наявність працюючих GPS-трекерів, санітарний стан маршруток.

Перевірка відбулась в два етапи. Вона дозволила виявити низку порушень. Так, з 16 автобусів, які вранці виходили на маршрути, огляд механіка пройшов лише один транспортний засіб. Після зауважень співробітників мерії вказане порушення було усунуто.

Також рейд показав, що не на всіх маршрутках працюють GPS-передавачі. Перевірили 52 пасажирських автобуса. Обладнання для супутникового контролю не працювало на 27 з них. Варто відзначити, що GPS-трекери функціонували на всіх автобусах, які обслуговують маршрут № 50. Разом з тим, жоден передавач не працював на маршрутках № 1.

У цілому останні й стали лідером антирейтингу. Крім непрацюючих GPS-передавачів, транспортні засоби маршруту № 1 запам'яталися жахливим станом салону. Також на одному пасажирському автобусі інформація на табличці, де вказується маршрут, була викладена російською мовою, що суперечить чинному законодавству.

По всіх порушеннях, виявлених в результаті перевірки, були складені відповідні акти.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/240519)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: