Мапа порталу

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України визначило свою діяльність на 2019 рік

21 травня у Миколаєві відбулися Загальні збори Миколаївського регіонального відділення ВАОМС «Асоціація міст України», участь в якому взяли міські, селищні та сільські голови Миколаївської області – члени Асоціації. На Зборах піднімали питання тарифів та заборгованості по сплаті, стану доріг в області та ремонту інфраструктури міст, необхідності адміністрування податків органами місцевого самоврядування та стратегією розвитку міст, організаційні питання діяльності АМУ.

На початку Зборів Голова Миколаївського РВ АМУ, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич представив нових членів Асоціації – Радсадівську та Кам’янську сільські ради Миколаївської області.
Далі, під час зустрічі учасники обговорили питання роботи виконавчої дирекції регіонального відділення: затверджено звіт виконавчої дирекції про проведену роботу у 2018 році та звіт ревізійної комісії про використання коштів за 2018 рік, затверджено План роботи та кошторис Миколаївського РВ АМУ на 2019 рік. 

Одним із головних питань засідання було обрання делегатів на Загальні збори (Конференцію) уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України та учасників ХV Українського Муніципального форуму, які відбудуться 18-20 червня 2019 року в Одесі.

Вознесенський міський голова Віталій Луков поділився стратегічним баченням розвитку власної громади в контексті світових агломераційних процесів, також, він вніс на розгляд членів регіонального відділення пропозицію щодо започаткування в Україні офіційної дати святкування Дня річок чи Дня ріки Південний Буг, оскільки значна кількість міст Миколаївської області розташована саме на берегах ріки Південний Буг. В подальшому, з перспективою проведення Всеукраїнського Фестивалю річки у містах, що розташовані на берегах рік. Учасники загальних зборів вирішили підготувати та внести таке подання на розгляд Правління АМУ.

Баштанський міський голова Іван Рубський наголосив про необхідність відстоювання з боку АМУ інтересів громад в плані надання механізмів адміністрування податків. Без чого, на його думку, не можлива якісна робота органів місцевого самоврядування. Його позицію підтримали всі учасники Зборів, а Первомайський міський голова Людмила Дромашко відзначила, що завдяки старанням виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана та відстоюванням АМУ в цілому інтересів органів місцевого самоврядування ? у минулому році місцеві громади відчули значні позитивні зміни.

Миколаївське регіональне відділення ВАОМС «Асоціація міст України»

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/22052019_4)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: