Мапа порталу

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів черговий прийом громадян

У вівторок, 21 травня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів черговий прийом громадян, під час якого розглянув 7 звернень  миколаївців.

Організацію і проведення особистого прийому забезпечив департамент міського голови Миколаївської міської ради.

Мешканці міста порушували питання щодо розширення меж пам’ятника епохи бронзи на урочищі Сіверів маяк, поліпшення житлових умов, проведення ремонту житлового будинку, призначення субсидії, виділення земельної ділянки учаснику АТО.

Так, під час прийому пан Юрій звернувся до міського голови з проханням переглянути межі пам’ятника епохи бронзи на урочищі Сіверів маяк, що розташований в Корабельному районі. За його словами, неподалік урочища були знайдені нові артефакти. На думку заявника, такі знахідки свідчать про необхідність проведення розкопок в тих місцях та розширення меж даного пам’ятника.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров сказав, що дана тема потребує додаткового вивчення, при цьому зазначивши, що порушені питання відносяться до компетенції відповідних обласних служб.

Олександр Сєнкевич надав доручення підготувати лист до відповідних служб нашої області з проханням розглянути питання щодо перегляду меж пам’ятника епохи бронзи на урочищі Сіверів маяк та організації додаткових розкопок.

А проблему, яку озвучив Сергій Павлович, стосується поліпшення житлових умов шляхом виділення нежитлового приміщення поряд з місцем проживання. Як зазначив миколаєвець, він пенсіонер і  проживає один, однак веде активний спосіб життя. Наразі пан Сергій здійснює капітальний ремонт квартири, яку, до речі, опалює піччю. Через це заявник потребує додаткове приміщення невеликого розміру, де б він міг зберігати будівельні матеріали, господарські інструменти  та паливо для печі. За його словами, в будинку є нежитлове приміщення, яке підходить під його потреби і яке він готовий орендувати.

Очільник міста надав доручення начальнику управління комунального майна Мкртич Мкртчяну провести виїхати на місце та ретельно вивчити порушене питання.  

У цей день до мера також звернулась пані Варвара. На її думку, їй неправильно провели розрахунки субсидії, через що було нарахувано нульову державну допомогу.

Як пояснив представник департаменту праці та соціального захисту населення міської ради, субсидію було обчислено відповідно до про процедури, визначеної законодавством. Так, згідно з нормативами брався до уваги дохід осіб, прописаних в помешканні, а також їх подружжя. Таким чином, враховувався дохід чоловіка пані Варвари та дружини її сина, що не прописані в квартирі.

Міський голова Олександр Сєнкевич дав доручення департаменту праці та соціального захисту населення надати заявнику розширену інформацію щодо обрахунку субсидії.

Олена Олександрівна звернулася до мера з клопотанням про ремонт житлового будинку. Вона розповіла, що разом з сім’єю проживає у гуртожитку, збудованому 1957 року. Він розташований в Корабельному  районі. За словами пані Олени, ця будівля та її інженерні мережі знаходяться в незадовільному технічному стані та потребують ремонту. Також вона звернула увагу на необхідність відновлення асфальтового покриття внутрішньоквартального проїзду.

Як стало відомо під час прийому громадян, цього року з бюджету Миколаєва виділено кошти на виконання робіт з переведення будинку на пряме абонування. Наразі укладається угода на реалізацію проекту. Крім того, будинок було внесено до переліку об’єктів, що потребують ремонту інженерних комунікацій.

Олександр Сєнкевич надав доручення оперативно провести дослідження стану покрівлі, а також інженерних мереж будинку, зокрема каналізації, адже їх несправність може бути головною причиною проблеми. Департамент ЖКГ має розробити кошторис ремонтних робіт та розглянути питання щодо виділення відповідного бюджетного фінансування. Крім того, адміністрація Корабельного району має розглянути питання щодо ремонту внутрішньоквартального проїзду.

Усі доручення, надані міським головою під час особистого прийому громадян, взяті на контроль департаментом міського голови.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/210519)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: