Мапа порталу

Інформація щодо випадку з групою вихованців відділення вітрильного спорту спортивної школи «Комунарівець» в маршрутці №53

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міської ради ініціювало робочу нараду щодо інциденту, який трапився 26 квітня в Корабельному районі міста Миколаєва.

Нагадаємо, за інформацією, що поширили в ЗМІ, водій маршрутки №53 нібито відмовив у платному проїзді групі вихованців відділення вітрильного спорту спортивної школи «Комунарівець».

Свої пояснення стосовно даного випадку надали директор підприємства-перевізника «МІС» Ігор Піньков та водій транспортного засобу BE 3932 AA Олег Ткаченко.

За словами керівника, транспортний засіб рухався за визначеним маршрутом від заводу «Океан» до Центрального ринку. Починаючи з шостої тридцять ранку, маршрутка №53 від’їжджає з кінцевої зупинки «Завод Океан» повнісінька пасажирів. Того дня на наступній зупинці - вул. Айвазовського – до салону зайшла жінка з трьома дітьми 10-11 років та сплатила за проїзд. Потім за її сигналом до салону заповненої маршрутки разом з натовпом пасажирів почали забігати й інші дітлахи, більше 10 осіб. Зрозумівши, що це організована група дітей, водій звернувся до жінки та сказав, що значно зручніше було б пройти до кінцевої зупинки та сісти в порожню автівку. Це зайняло б 3 хвилини часу.

-  Під час робочого перевезення, у тисняві, з дітьми може статися будь-що. Відповідатиме за це водій, який керує транспортним засобом. Тоді й прозвучало питання «хто потім годуватиме моїх дітей», яке зрозуміли неправильно та сприйняли як відмову в проїзді, - пояснив керівник підприємства. – Питання щодо недостатньої оплати взагалі не порушувалося. Головне, через що переймався водій – це безпека дітей. Більше того, є правові вимоги до перевезення груп дітей, відповідно до яких маршрут руху узгоджують з підрозділами Національної поліції.

На зауваження водія чоловік, який супроводжував групу, відказав, що вони поспішають.

Ігор Піньков підкреслив, що до нього постійно звертаються представники навчальних закладів міста з проханням допомогти забезпечити проїзд їх вихованців на різні заходи. І перевізник завжди йде назустріч.

- Це школи №1 та № 54, Будинок творчості на проспекті Корабелів. Вони телефонують та спеціально для перевезення групи дітей замовляють окрему машину, яка їх відвозить та привозить.  Тож для мене дуже дивно, що у цьому випадку організатори поїздку не продумали, навіть не здогадалися посадити дітей на кінцевій зупинці у вільний салон, - сказав директор «МІС». - Якщо керівництво спортшколи хоче поспілкуватися щодо даного випадку, ми готові. Контактні телефони є в управлінні транспорту міськради. Думаю, це прикре непорозуміння.  

За результатами розгляду ситуації управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій рекомендовано провести додатковий інструктаж для водіїв щодо порядку перевезення пасажирів, у тому числі, школярів та груп дітей.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: