Мапа порталу

Маленькі добрі справи: студенти УАЛ разом з міським головою Олександром Сєнкевичем висадили молоді дерева у парку «Ліски»

У суботу, 20 квітня, студенти Української Академії Лідерства, представники міської влади та небайдужі миколаївці зібрались на масштабну весняну толоку. 

Основною локацією для прибирання обрали один з міських скверів - «Ліски».

Захід зібрав понад 300 учасників, об’єднаних спільною метою - зробити Миколаїв більш затишним та зеленішим. 

Взяли активну участь у проведенні толоки міський голова Олександр Сєнкевич, народний депутат України Борис Козир, депутат міської ради Сергій Карцев, директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв, начальник управління молодіжної політики Олександр Рябенко. 

60 саджанців для висадки надав департамент ЖКГ. Комунальники визначили місця, де садити дерева. З огляду на тутешній ґрунт, обрали катальпи, акації, яблуні, ясені та берези.

До благородної справи долучився й соціально-відповідальний бізнес. Працівники компанії PepsiCo висадили у центрі парку 20 молодих сосен.  

Почесним гостем весняної толоки став  90-річний миколаєвець Вадим Сєрдцев, відомий городянам тим, що за своє життя висадив у нашому місті  понад 21 тисячу дерев. 

Поважний вік не заважає йому вести активний спосіб життя. Дідусь зазначив, що продовжує свою традицію, і планує до Дня міста висадити 230 саджанців. Вадим Сєрдев розповів, що 140 з них вже ростуть у скверах. 

Студенти подякували миколаївцю за увагу до рідного міста та вручили йому авторський торт «Миколаївський Наполеон», а також іменну футболку. 

Від слів перейшли до справи: студенти прибрали сміття, пофарбували лавки, очистили від бруду територію скверу. Разом з молоддю посадив яблуню і Олександр Сєнкевич.

Міський голова зазначив, що доглядати за деревами, поливати та виконувати благоустрій буде комунальне підприємство «Парки».

- Хочеться, щоб меншало тих людей, які не здатні зробити елементарного – прибрати за собою своє ж сміття. Думаю, що це місце має стати магнітом, а не відлякувати людей. Тому будемо приводити до ладу цей парк, встановлювати освітлення, щоб він поступово ставав цивілізованим, а за ним і всі інші парки Миколаєва, - сказав міський голова. 

Весняний вітерець та сонячна погода створювали сприятливу для праці атмосферу, дарували гарний настрій учасникам толоки. 

Після того, як всі зелені рослини були висаджені та дбайливо политі водою, учасники обмінялися вітаннями і зробили спільне фото на пам`ять.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/20042019_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: