Мапа порталу

У мерії Миколаєва провели перше засідання робочої групи з розробки заходів щодо відселення власників квартир, які проживають на вул. Заводській, 35

16 квітня у міськраді відбулося перше засідання робочої групи з розробки заходів щодо відселення власників квартир, які проживають за адресою: вул. Заводська, 35 у місті Миколаєві. Робоча група створена відповідно до доручення мера Олександра Сєнкевича за пропозицією депутата Сергія Карцева, яку він озвучив під час чергового пленарного засідання 51 сесії міськради.

Учасники заходу – перший заступник міського голови Володимир Криленко, заступники мера - Юрій Андрієнко та Юрій Степанець, депутати міської ради Олена Кісельова, Сергій Карцев, Сергій Ісаков, Володимир Садиков, голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук, представники юридичного департаменту, управління державного архітектурно-будівельного контролю, відділу обліку та розподілу житла, управління земельних ресурсів, департаменту житлово-комунального господарства, департаменту праці та соціального захисту населення міської ради, управління містобудування та архітектури, департаменту економічного розвитку міської ради, ініціативна група мешканців.

Розглянуто два питання. По-перше, пошук інвестиційного механізму щодо фінансування відселення людей з території, що перетворюється на промислову зону.

-  Ми розуміємо, що це лише початок роботи. Подібні проблеми можуть виникнути в інших куточках нашого міста, де також може бути інвестиційна привабливість, зацікавленість бізнесу щодо тих територій, де зараз проживають люди. Наша робота розрахована на кілька років, тож було б доцільно створити програму, яка б поєднала всі наші можливі напрямки фінансування. У першу чергу, за рахунок міського бюджету. Зрозуміло, що ми будемо шукати фінансування з інших джерел, інвестиційні кошти, - зазначив Володимир Криленко.

Департаменту економічного розвитку доручено у короткі терміни розробити Програму розвитку територій міста та винести її на розгляд сесії міської ради. Члени робочої групи нададуть фахівцям свої пропозиції.

Друге питання – екологічна складова. Міська влада не може допустити санітарного чи шумового забруднення території міста.

Учасники заходу обговорили пропозиції, що будуть включені до протоколу.

Андрій Цимбал надав інформацію про цільове використання земельної ділянки та відзначив, що у випадку, якщо знайдеться інвестор, в законодавстві передбачено можливість формування ділянки для містобудівних потреб. Це може бути перший такий досвід у Миколаєві.

До наступного засідання управління земельних ресурсів  обстежить межі земельних ділянок відповідно до договорів оренди підприємств, що перебувають на даній території.

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради підготував офіційного листа до Управління Держпраці в Миколаївській області щодо проведення перевірки охорони праці на агротерміналі.

З мешканцями вул. Заводської, 35 відпрацьовується питання стосовно можливого відселення. Начальник відділу обліку та розподілу житла міськради Сергій Войтович поінформував, що загалом потреба становить 44 квартири. При цьому власників 4 помешкань досі не знайдено. 

Чергове засідання робочої групи відбудеться наступного тижня. 

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/16042019_8)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: