Мапа порталу

Яскраві промови та креативні відео: школярі в форматі TEDx презентують найкращі еко-практики в миколаївських школах

Учні з 70 шкіл міста Миколаєва та с. Мішково-Погорілове поділяться найкращими екологічними практиками, які були реалізовані від початку навчального року. Все у дусі справжньої атмосфери TEDx – з яскравими промовами, обмеженим часом виступу та креативними презентаціями.

Конкурс серед навчальних закладів та команд еко-патрулів «ЕКО ПАТРУЛЬ – КРАЩІ ПРАКТИКИ» відбудеться у четвер, 18 квітня о 14:00, на базі ТЦ Portal (колишній ТРЦ «КІТ») за адресою: вул. Мала Морська, 108.

Високоповажні  гості заходу: Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, Президент міжнародного молодіжного руху «SchoolRecyclingWorld» Юлія Мархель, Президент всеукраїнського молодіжного руху «Let’sdoitUkraine» Людмила Осипчук.

Учасники в креативний спосіб презентують свої напрацювання за період вересень 2018 – квітень 2019 навчального року. Розкажуть про активності, які проводили в рамках проекту; як була організована інформаційно-просвітницька кампанія в школі щодо запровадження системи правильного поводження з відходами; як школа сортує вторсировину і здає її на переробку; яка робота була проведена з персоналом школи і батьками; як впливає участь школи в проекті на навколишнє середовище; які креативні та інноваційні підходи використовували для реалізації проекту SchoolRecycling.

Регламент виступу команди 7 хвилин (1 хв. відео, 5 хв. презентація практик, 1 хв. на запитання та відповіді), можливе використання аудіо та проекційного обладнання.

Окрім інформації про кількість збутої вторсировини, діти також розповідатимуть про фінансові ресурси для школи, отримані в результаті проекту, та що вже придбано або буде придбано за ці кошти.

Команди еко-патрулів складаються з керівника-педагога (координатора) і 9 активних учнів 8-10 класів, які є добровольцями– волонтерами. Діти та підлітки своїм прикладом та діями роблять свій навчальний заклад та його колектив екологічно відповідальним, разом з педагогами налагоджують систему правильного поводження з відходами (сортування) і дбайливого ставлення до довкілля.

Підсумки конкурсу будуть оголошені в рамках рейтингу «ЕКО ШКОЛА РОКУ -2019»у четвер, 19 квітня, о 14:00 в Миколаївському художньому російському драматичному театрі за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська 25.

Організаторами конкурсу є міжнародний молодіжний рух SchoolRecyclingWorld спільно з громадською організацією «Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’sdoit, Ukraine) та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за підтримки генерального партнера проекту компанії PepsiCo Україна, Міністерства освіти і науки України, Міністерства Молоді та спорту України.

Детальніше на сторінці: https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld

КУ "Агенція розвитку Миколаєва"

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/15042019_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: