Мапа порталу

Місто відбирає компанію, яка буде фінансувати придбання нової техніки для КП «Миколаївкомунтранс» на умовах лізингу

Сьогодні, 15 квітня, в мерії відбулося засідання робочої групи по визначенню банківської установи-лізингодавця, яка може фінансувати придбання спецтехніки для КП «Миколаївкомунтранс».

 Як нагадав мер Олександр Сєнкевич, місто успішно провело процедуру оформлення договору лізингу на придбання нових автобусів середньої місткості. Після вирішення всіх технічних питань пасажирську техніку доставлять до Миколаєва, де вона буде обслуговувати віддалені мікрорайони. Керівник міста підкреслив, що, беручи до уваги цей досвід, було ухвалено рішення використати інструмент фінансового лізингу для оновлення парку техніки КП «Миколаївкомунтранс», яке обслуговує міське звалище і займається вивезенням твердих побутових відходів.

- Ми визначилися з технікою, яка необхідна в першу чергу нашому підприємству для утримання полігону ТПВ та вивезення сміття. Зокрема, ми передбачили придбання сміттєвозів, які можуть мити сміттєві контейнери, - повідомив віце-мер Юрій Степанець. - Ми направили листи всім підприємствам, які можуть реалізувати нам цю техніку в лізинг, отримали від них пропозиції. Було вивчено всі подані документи і обрано пропозицію, що є максимально вигідною для міста

У цілому для нашого комунального підприємства планують придбати 8 одиниць спеціалізованої техніки. Це сміттєвози, включаючи сміттєвоз з функцією миття контейнерів, і самоскиди різної модифікації, один бульдозер і один гусеничний екскаватор.

- За всіма видами техніки подало пропозиції компанія «Ексімлізінг», також вона надала умови лізингу зі своїми розрахунками. Усі інші компанії подали пропозиції щодо конкретного виду техніки. Вони в основному подавали пропозиції без умов лізингу, - сказав заступник юридичного департаменту Євген Юзвак.

Як додав Юрій Степанець, документи з лізинговими розрахунками було отримано лише від 2 компаній: «Ексімлізінг» і «Теком-лізинг». Цінова пропозиція «Теком-лізингу» стосувалося бульдозера, при цьому вона виявилася дорожчею пропозиції компанії «Ексімлізінг» на близько 430 тис.грн. Віце-мер зазначив, що головний критерій вибору компанії-лізингодавця є кінцева ціна техніки з урахуванням усіх лізингових платежів. Вона повинна бути найвигіднішою для міста. На даний же час всім зазначеним умовам відповідає лише пропозиції, подані ТОВ «Ексімлізінг».

Під час засідання робочої групи представник ВКП «Альфатех» повідомив, що може передати документацію і лізингову пропозицію щодо бульдозера. Крім того, він підкреслив, що готовий надати для вивчення розрахунки на придбання в лізинг екскаватора.

Беручи до уваги вищезазначене, Юрій Степанець сказав, що робоча група проаналізує тільки що подані документи, після чого буде визначено компанію для фінансування придбання на умовах лізингу бульдозера і екскаватора.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/150419)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: