Мапа порталу

18 квітня миколаївців запрошують на презентацію книги «Non nocere. Из истории первой больницы в Николаеве»

Другий день XVІІ виставки місцевих видавництв «Миколаївська книга-2019» присвячений історико-краєзнавчій книзі. 18 квітня 2019 року о 16:00 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143-А) буде презентовано книгу «Non nocere. Из истории первой больницы в Николаеве», в якій  досліджується історія розвитку медичного обслуговування в Миколаєві. Зокрема, викладено події 150-річної історії Миколаївської лікарні (нині – міська лікарня №1) – першого лікувального закладу для городян. Над книгою працював колектив авторів – відомий миколаївський історик-краєзнавець, к.і.н. Володимир Щукін, завідувач відділенням інтенсивної терапії міської лікарні №1 Микола Замлинський, журналіст Аліна Кокошко. Видання містить рідкісні документи і світлини, які відображають діяльність лікарні з перших років її заснування і до сучасності.Книга вийшла друком у видавництві Ірини Гудим.

З розповідей і коментарів авторів книги присутні дізнаються цікаві факти про  облаштування лікарняної справи в Миколаєві з початку заснування міста і до сьогодення, про особливий статус нашого південного міста і як це позначилося на житті його мешканців. Це книга про людей найгуманнішої і найвідповідальнішої професії, які багато сил і років віддали служінню інтересам громади. Завдяки ним лікарня ні на день не припиняла працювати і допомагати миколаївцям у нелегкі часи громадянської та Другої світової війн, різних політичних та соціальних негараздів. 

Запрошуємо на зустріч з авторами книги «Non nocere. Из истории первой больницы в Николаеве» усіх небайдужих до історії рідного краю.

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: