Мапа порталу

ЧНУ ім. Петра Могили просить міську раду передати університету недобудову на вул. 3 Слобідській: наступного пленарного засідання проект рішення винесуть на розгляд депутатів

У вівторок, 9 квітня, на пленарному засіданні 51 сесії міської ради до депутатів звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та питань розвитку Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Микола Клименко з проханням щодо передачі з комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва до державної власності (сфери управління Міністерства освіти і науки України) недобудови, розташованої на вул. 3 Слобідській, 49/10. Оперативне управління об’єктом здійснюватиме Чорноморський національний університет імені Петра Могили: планується створення університетської клініки.

-  Ми звертаємося щодо вирішення цього питання протягом останніх трьох років, та воно жодного разу не було винесено на сесійне засідання, - сказав Микола Клименко. – Це сумнозвісна будівля, що закладена ще за радянських часів, як міська поліклініка. Зараз там розплідник антисанітарії, щури, що становлять загрозу населенню міста. Ми пропонуємо громаді створити університетську клініку – заклад із вузькоспеціалізованими відділеннями, яких немає у міських лікарнях. Прийматимуть професори, доценти, кандидати медичних наук. Розташуємо там клінічні кафедри, де навчатимуться студенти. Будемо випускати висококваліфікованих лікарів, адже відомо, що Миколаївщина посідає одне з останніх місць в Україні за укомплектованістю медичними кадрами, - це неприпустима ситуація.

Думки депутатського корпусу з цього приводу розділилися, а міський голова Олександр Сєнкевич запропонував комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста у середу, 10 квітня, ще раз детально розглянути питання. Начальник управління комунального майна Мкртич Мкртчян надасть депутатам інформацію щодо процедури передачі об’єкту у державну власність. При цьому відзначається, що ще 2016 року Міністерство освіти і науки дало згоду на прийняття об’єкту.

Керівник міста висловив свою позицію щодо питання, зазначивши, що він підтримує передачу недобудови вищому навчальному закладу. Мер додав, що він спланує візит до Кабінету Міністрів України та разом з заступником Міністра освіти Романом Гребою обговорить план подальших дій.  

Після додаткового обговорення та ретельного ознайомлення депутатів з ситуацією рішення таки винесуть в сесійну залу.

-  Це буде рішення, що згідно з законодавством «відвисіло» на сайті 20 днів, воно відповідатиме всім законам та підзаконним актам. Ми зможемо передати цю недобудову університету, щоб там відкрили відділення закладу та університетську клініку. Це питання у мене на особистому контролі, - сказав мер Миколаєва.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/09042019)

 

 

  

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: