Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич: Аварійний дитсадок № 67 відбудують заново

У четвер, 28 березня, міський голова Олександр Сєнкевич провів чергову відкриту зустріч з миколаївцями, присвячену звіту про виконану роботу. Зустріч пройшла в школі № 10, розташованій в Інгульському районі.

Олександр Сєнкевич розповів, зокрема,  про кроки, які міська влада робить по відношенню до дошкільного навчального закладу № 67.

Мер нагадав, що будівля цього дитсадка знаходиться в поганому технічному стані. Більш, того моніторинг ситуації показав, що об'єкт продовжує руйнуватися. Тому дитсадок визнали аварійним. Його довелося закрити, а групи перевести в інші дошкільні навчальні установи.

- Ми встановили спеціальні маяки, вони показали, що будівля продовжує руйнуватися. Дитсадок закрили, адже ми не можемо ризикувати життями дітей, - сказав Олександр Сєнкевич.

Проведена експертиза показала, що об'єкт недоцільно ремонтувати. При цьому мер зазначив, що місто відновить роботу дитсадка: аварійну будівлю демонтують і на тому ж місці за рахунок коштів бюджету Миколаєва побудують нову, яка відповідатиме усім сучасним вимогам.

- У цьому районі велика потреба в дошкільних навчальних закладах. Тому сьогодні вже здійснюється розробка проекту будівництва нового дитсадка на тому ж самому місці, - зазначив Олександр Сєнкевич.

За словами очільника міста, для завершення всіх робіт, пов'язаних зі зведенням дитсадка, знадобиться близько 2 років.

Також Олександр Сєнкевич розповів про долю іншого дошкільного закладу, розташованого неподалік - дитсадка № 75. Через просідання ґрунту його будівля також почала руйнуватися. Але тут ситуація виглядає більш оптимістично. Один з корпусів, який знаходиться в аварійному стані, закрили. За оцінками експертизи він підлягає відновленню.

- Були виділені гроші, щоб провести ремонтні роботи: зробити підпірну стінку, зміцнити фундамент, - підкреслив Миколаївський міський голова.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/290319)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: