Мапа порталу

"В місті почалася системна робота над підвищенням енергоефективності", - Олександр Сєнкевич

Миколаїв активно впроваджує проекти з утеплення житлових та бюджетних будівель, встановлення індивідуальних теплових пунктів та інших об’єктів "чистої" енергетики, адже це вигідна інвестиція для міста.

На цьому наголосив міський голова Олександр Сєнкевич під час чергової відкритої зустрічі з миколаївцями в Корабельному районі, яка відбулась у п`ятницю, 22 березня.

Керівник міста розповів про співробітництво міської ради з європейськими організаціями з метою залучення додаткового фінансування на впровадження заходів з енергоефективності.

- В рамках проекту, який реалізується за кошти Світового Банку, в житлових будинках Корабельного району заплановано  встановити 103 індивідуальні теплові пункти. Зокрема, у 2018 році понад 40 ІТП вже з'явились в тих багатоповерхівках, де старе обладнання морально і технічно застаріло, - зазначив Олександр Сєнкевич. - Нові модулі опалення і гарячої води добре показали себе в роботі в осінньо-зимовий період.   

ІТП повністю автоматизовані і, в залежності від температури зовнішнього повітря, регулюють подачу тепла в квартири. Це дозволяє поліпшити якість теплопостачання і зменшити використання енергоресурсів.

- Часто бувало так, коли надворі взимку плюсова температура, а в квартирі жарко, люди вимушені відчиняти вікна, балкони. Завдяки ІТП подача тепла регулюється, і мешканці будинку отримують якісні послуги.

Міський голова також нагадав про діючі механізми державної підтримки енергозберігаючих заходів для населення та ОСББ, зокрема про Урядову програму “теплих” кредитів та її умови.

- Реалізація проектів з енергоефективності в Україні є переконливим підтвердженням демократичних процесів, які відбуваються у нашій державі.  Є результат - маємо довіру до нас як до надійних партнерів з боку міжнародних донорів.

Як пояснив міський голова, завдяки успішній реалізації фінансової децентралізації місцеві бюджети постійно збільшуються. Частину цих коштів може бути використано, наприклад, на фінансування місцевих програм здешевлення "теплих кредитів".

Завдяки державній і місцевій підтримці населення та ОСББ мають мотивацію до енергомодернізації, адже отримують відшкодування своїх витрат при утепленні житла.

- Реформа децентралізації реально діє. Сьогодні неможливо не помітити нові дороги, освітлення вулиць, оновлені дитячі садки, школи, бібліотеки, амбулаторії і ще дуже і дуже багато чого. За останні п`ять років виконано такий обсяг робіт, який не було зроблено за попередні десятиріччя, - резюмував Олександр Сєнкевич.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/23032019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: