Мапа порталу

У Миколаєві вперше затвердили комплексну схему розміщення рекламних засобів

22 березня виконком Миколаївської міської ради затвердив комплексну схему розміщення рекламних засобів по проспекту Миру.

Головний архітектор міста Андрій Цимбал поінформував, що це перший документ, розроблений в Миколаєві, що впорядковує розміщення рекламних конструкцій.

- Схема передбачає встановлення лише тих конструкцій, що відповідають правилам безпеки і всім діючим нормам, - сказав керівник управління містобудування і архітектури міської ради.

Фахівець управління Олена Трифонова додала, що в результаті прийняття даного рішення кількість реклами на проспекті Миру зменшиться в 2,5 рази.

- Зараз на вказаній ділянці розміщено більше 150 одиниць великогабаритних конструкцій. Ще 50 – невеликого розміру, як то реклама на електроопорах, розтяжки тощо. Розроблена схема передбачає, що залишаться лише 77 конструкцій. Минулого року набули чинності зміни до закону України про рекламу, відповідно до яких розміщення реклами на електроопорах та між ними – заборонені, - сказала Олена Трифонова.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав, що ще у травні 2017 року проводив зустріч з представниками Асоціації операторів зовнішньої реклами України, під час якої підписано меморандум щодо порозуміння з даного питання.

Член виконкому, депутат обласної ради Юрій Кормишкін запропонував, щоб такі ж проекти до червня поточного року були розроблені для вул. Пограничної, проспекту Центрального, проспекту Героїв України.

Представники управління містобудування та архітектури підтвердили, що до плану роботи на поточний рік це вже включено.

Олександр Сєнкевич відзначив, що на наступному засіданні виконкому поінформує про терміни виготовлення вищевказаних документів.

Проект рішення підтримали більшістю голосів.

СХЕМА

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/22032019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: