Мапа порталу

Литовська компанія «Nevda» презентувала у Миколаєві інформаційну систему «Моя школа»

19 березня у мерії відбулася зустріч керівництва міста з делегацією Литовської Республіки, у складі якої – представники компанії з інформаційних технологій «Nevda» Відас Андрікіс та Егідіюс Гайдамавічус. Іноземні гості презентували миколаївцям власні розробки, зокрема, інформаційну систему управління документами для державного сектору «DEKAOffice» та електронний щоденник і журнал для навчальних закладів «Моя школа».

З боку Миколаївської міської ради участь у зустрічі взяли мер Олександр Сєнкевич, заступник міського голови Олександр Омельчук, директор департаменту міського голови Юлія Литвинова, начальник управління освіти міської ради Ганна Личко, начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський. До обговорення долучилися  директор КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр» Євген Богаченко, керівники навчальних закладів міста Миколаєва.

За словами Олександра Омельчука, документообіг в будь-якій організації вимагає великого обсягу як трудових ресурсів, так і часу. Його вдосконалення і приведення до універсального вигляду є пріоритетом і для міської влади Миколаєва.

-         Ми розглядаємо пропозиції тих організацій, що досягли суттєвих результатів у даному напрямку. Безумовно, прагнемо перейняти провідний досвід, щоб для миколаївців це було зручно та економило час громадян, - сказав віце-мер.

Представник компанії в Україні Егідіюс Гайдамавічус розповів, що з державним сектором Литви «Nevda» працює більше 25 років.

-         Ми накопичили унікальний досвід роботи з державним сектором та підтримку дистанційним способом. Сьогодні хочемо представити вам модульну систему документообігу та управління процесами. Це внутрішній портал організації, до якого має доступ кожен працівник. Забезпечується інтеграція з порталами інших служб та реєстрів, - сказав Егідіюс Гайдамавічус.

Ще одна система, яка викликала жвавий інтерес та чимало питань у присутніх, є водночас електронним щоденником та журналом. «Моя школа» - найбільш популярна електронна інформаційна система для школи в Литві, і використовується там у семи з десяти закладів. Електронний щоденник фактично вміщує все шкільне та позашкільне життя: контроль батьків, спілкування та статистичну звітність для адміністрації навчального закладу.

Продукт вперше був представлений у 2008 році.На даний час ним користуються майже 300 тисяч учнів, більше 200 тисяч батьків та 30 тисяч вчителів.

Система дозволяє спростити освітній процес та в режимі реального часу отримувати інформацію про шкільну діяльність всім сторонам процесу.  

Учень може у власному смартфоні побачити свій розклад, домашнє завдання, оцінки по кожному предмету, позицію в рейтингу успішності серед однокласників та по школі. Забезпечується контроль відвідуваності та навіть є можливість створити опитування й ініціювати проведення додаткових занять з танців, спортивних гуртків щодо.

Добре продумана система дозволить вчителю автоматично формувати звіти, необхідні для щоденної роботи, переглядати статистику успішності учнів, контролювати свій розклад занять, заповнювати журнал в онлайн-режимі тощо.

Батьки ж зможуть отримувати сповіщення, якщо дитина не прийшла до школи, переглянути оцінки, поспілкуватися з педагогами.

Учасники заходу детально ознайомилися з алгоритмом роботи електронного щоденника та системи документообігу.

Міський голова Олександр Сєнкевич відзначив, що створення електронної бази даних учнів миколаївських шкіл було б доцільним для запровадження, наприклад, системи контролю за  якістю харчування у Миколаєві.

-  Ми обов’язково поспілкуємося з колегами в Житомирі та інших містах, де вже реалізують систему «Моя школа», вивчимо їх досвід та будемо намагатись змінювати наше місто на краще, - сказав Олександр Сєнкевич. - Дякую за робочий візит і прошу максимально надати інформацію про ваше бачення можливого співробітництва. 

За пропозицією управління освіти міської ради компанія погодилася надати демо-доступ до електронного щоденника для тестового використання та вивчення миколаївським педагогам.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/19032019_7)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: