Мапа порталу

У Миколаївській міській раді з ознайомчим візитом побували представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO)

У понеділок, 11 березня, в Миколаївській міській раді з ознайомчим візитом побували представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Отеміс Талгат (Республіка Казахстан) і Валері Пуціцкі (Республіка Білорусь). З ними спілкувалися заступник міського голови Юрій Андрієнко та начальник відділу громадських зв’язків департаменту міського голови Миколаївської міської ради Наталія Ухмановська. Сторони обговорили питання щодо організації виборчого процесу в Миколаєві.

Отеміс Талгат поінформував, що Європейська мережа організацій об’єднує фахівців з 19 країн, у тому числі, Європейського Союзу, Балтії, пострадянського простору.

-  Місія складається з 10 членів основної команди, 48 довготермінових та 320 короткотермінових спостерігачів. Наша мета - зробити внесок у більш прозорий виборчий процес в Україні. Завдяки конструктивній співпраці з національною виборчою адміністрацією буде надано рекомендації щодо поліпшення виборчого середовища в країні. Вже сформовано 24 команди спостерігачів по 2 особи в регіонах. Власне, ми охопимо Миколаївську та Херсонську області, - розповів Отеміс Талгат. – У день голосування тут будуть діяти три мобільні групи. 

Віце-мер Юрій Андрієнко запевнив, що міська влада готова надати міжнародним спостерігачам необхідну організаційну підтримку.

-         Органи місцевого самоврядування дотримуються календарного плану, що затверджений Центральною виборчою комісією. Ми виконуємо функції, покладені на нас чинним законодавством. Три окружні комісії, що знаходяться на території міста, вчасно розпочали свою роботу. Від нас залежало їх матеріально-технічне оснащення. Незабаром відкриються дільничні виборчі комісії. Сьогодні під час робочої наради в мерії головам адміністрацій районів Миколаєва ще раз нагадали про відповідальність за належну організацію їх роботи, - сказав заступник міського голови.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/11032019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: