Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

 

від 29 червня 2022 р                            Миколаїв                                                           № 388 

Про розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою (їх елементів) у місті Миколаєві між комунальними підприємствами та виконавчими органами Миколаївської міської ради 

З метою забезпечення чіткого розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою у місті Миколаєві між комунальними підприємствами та виконавчими органами Миколаївської міської ради, беручи до уваги дію режиму воєнного стану в Україні, відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про відходи», Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 27.07.2006 за № 880/12754, Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 14.02.2012  № 54, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05.03.2012 за № 365/20678, Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12.02.2004 за №189/8788, рішення виконкому Миколаївської міської ради від 26.08.2020 № 698 «Про закріплення об’єктів благоустрою міста за виконавчими органами та комунальними підприємствами Миколаївської міської ради» із змінами, керуючись пп. 7 п. «а»  ч. 1 ст. 30, п. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради 

ВИРІШИВ: 

1. Затвердити Перелік заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) (далі-Перелік, додається).

2. Відповідальним за реалізацію заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва, що передбачені Переліком, затвердженим пунктом 1 цього рішення, керуватися зазначеним Переліком і вживати заходів, передбачених ним. 

3. Визначити, що у випадку наявності колізій між цим рішенням та іншими рішеннями виконкому міської ради, які регулюють суміжні (тотожні) правовідносини в частині питань утримання об’єктів благоустрою (їх елементів), керуватися слід цим рішенням виконкому міської ради.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

Міський голова                                                                                  О. СЄНКЕВИЧ                               

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення виконкому міської ради
від 29.06.2022 № 388

 

Перелік заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення)

 

№ з/п

Найменування заходу* з утримання

Відповідальний** за реалізацію (можливість реалізації) заходу

Примітка

І. Загальні заходи з утримання

1

Санітарне очищення територій

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Департамент ЖКГ ММР

У даному випадку під територією, що підлягає санітарному очищенню КП ММР «Миколаївські парки», слід розуміти:

- територію комунальної форми власності,  не переданої в оренду (інше право користування) будь-яким суб’єктам  уздовж вулиць і доріг міста від проїзної частини вулиць і доріг до лінії існуючої забудови будь-якого призначення. Зазначена територія також включає в себе тротуари, зупиночні комплекси, дитячі та спортивні майданчики, зелені насадження на території внутрішньоквартальних проїздів (які не охоплені зоною відповідальності надавачів житлової послуги, ОСББ, а також підприємств, установ та організацій усіх форм власності відповідно до Правил благоустрою міста Миколаєва) тощо;

- територію об’єктів зеленого господарства міста Миколаєва (парки, сквери, площі тощо) у розумінні розділу 1 Переліку об’єктів благоустрою м. Миколаєва, що закріплюються за КП ММР «Миколаївські парки», затвердженого рішенням виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698 із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113 (у тому числі дитячі та спортивні майданчики, які знаходяться на території таких об’єктів зеленого господарства).

 

Під санітарним очищенням слід розуміти: підмітання вказаної території, збір випадкового сміття (у тому числі опалого листя), очищення урн (в т.ч. для розподільного збору сміття) від сміття, очищення від снігу та посипання протиожеледною сумішшю.

 

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та департаментом ЖКГ ММР визначено відповідно до рішення виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698     із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113 (відповідно до закріплених територій).

2

Вивезення побутових відходів

Надавачі послуг з вивезення побутових відходів, що визначені відповідно до вимог законодавства

Побутові відходи включають в себе:

-         тверді побутові відходи (щодо всіх категорій споживачів);

-         великогабаритні відходи (щодо відходів, які утворилися у населення);

-         ремонтні відходи (щодо відходів, які утворилися у населення);

-         рідкі відходи (для об'єктів утворення побутових відходів, не підключених до системи централізованого водовідведення населеного пункту).

 

Примітка:  з  урахуванням Правил  визначення  норм  надання        послуг з вивезення побутових            відходів, затверджених наказом Мінжитлокомунгоспу від 30.07.2010  № 259.

3

Вивезення великогабаритного сміття

Адміністрації районів ММР

Забезпечення вивезення великогабаритного сміття, не охоплене послугою з вивезення побутових відходів (джерелом утворення такого сміття виступає не населення, а всі інші суб’єкти).

4

Ліквідація несанкціонованих звалищ відходів    (у т.ч. вивіз опалого листя, гілок дерев)

Адміністрації районів ММР

 

Під несанкціонованими звалищами відходів слід розуміти:

- побутові відходи, що розміщені поза місць збору побутових відходів (контейнерних майданчиків або контейнерів у випадку встановлення їх не на території контейнерного майданчика);

- опале листя, гілки дерев, а також обрізана трава, які розміщені у місцях збору побутових відходів.

5

Прибирання (утримання) доріг у літній період

Адміністрації районів ММР

 

КП «ЕЛУ автодоріг»

 

 

Під літнім періодом слід розуміти період, який не охоплений зимнім періодом.

 

Під дорогами слід розуміти безпосередньо дороги у межах дорожнього полотна.

 

Під прибиранням (утриманням) доріг у літній період слід розуміти механізоване вакуумне та вологе прибирання, очищення від бруду, а також ручне прибирання.

 

При забезпеченні прибирання (утримання) доріг слід керуватися вимогами Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 14.02.2012  № 54 (зокрема, але не виключно розділом IV в частині утримання доріг).

 

Розподіл зон відповідальності між КП «ЕЛУ автодоріг» та адміністраціями районів ММР:

- КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує прибирання (утримання) доріг у літній період за наступними адресами: вул. Велика Морська,     вул. 6 Слобідська, вул. 3 Воєнна;

- адміністрації районів ММР забезпечують прибирання (утримання) доріг у літній період в частині, що не охоплено зоною відповідальності КП «ЕЛУ автодоріг» (кожна адміністрація району ММР в межах відповідного району міста).

6

Прибирання (утримання) внутрішньоквар- тальних проїздів

Адміністрації районів ММР

У даному випадку слід розуміти, що утримання повинно відбуватися протягом усього календарного року.

 

Під внутрішньоквартальними    проїздами, які підлягають утриманню адміністраціями районів ММР,       слід розуміти безпосередньо     проїзди у межах відповідного внутрішньоквартального проїзду, крім території, яка                    підлягає утриманню житлово-експлуатаційними організаціями, управителями, ОСББ, житловими кооперативами тощо (у межах територій, передбачених Правилами благоустрою міста Миколаєва).

 

При забезпеченні прибирання (утримання) внутрішньоквартальних проїздів слід керуватися вимогами Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 14.02.2012  № 54 (зокрема, але не виключно розділами IV, V в частині утримання внутрішньоквартальних проїздів).

7

Утримання (прибирання) доріг у зимовий період (зимове утримання доріг)

 Адміністрації районів ММР

 

 КП «ЕЛУ автодоріг»

Під дорогами слід розуміти безпосередньо дороги в межах дорожнього полотна.

 

При забезпеченні прибирання (утримання) доріг у зимовий період слід керуватися вимогами Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених                     пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 14.02.2012 № 54 (зокрема, але не виключно розділом V в частині утримання доріг).

 

Розподіл зон відповідальності між КП «ЕЛУ автодоріг» та адміністраціями районів ММР:

- КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує зимове утримання доріг згідно із переліком та черговістю ***:

- адміністрації районів ММР забезпечують зимове утримання доріг в частині, не охопленій зоною відповідальності КП «ЕЛУ автодоріг».

8

Утримання світлофорних об’єктів

КСМЕП

Забезпечення утримання світлофорних об’єктів міста Миколаєва з урахуванням відповідних регламентів, правил тощо. 

9

Покіс газонів (трави)

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Департамент ЖКГ ММР

Покіс газонів (трави) повинен відбуватися на територіях, що закріплені за КП ММР «Миколаївські парки» відповідно до рішення виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698 із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113.

 

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та департаментом ЖКГ ММР визначено відповідно до рішення виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698     із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113 (відповідно до закріплених територій).

10

Знесення дерев, всі види обрізання дерев                     (у т.ч. видалення наявної порослі)

КП ММР «Миколаївські парки»

 

 Департамент ЖКГ ММР

КП ММР «Миколаївські парки» повинно забезпечувати знесення, всі види обрізання дерев (видалення наявної порослі) на території всього міста Миколаєва з урахуванням вимог діючого законодавства (крім територій, які знаходяться у власності (на балансі/утриманні) окремих фізичних та юридичних осіб), а також крім територій, які закріплені за департаментом ЖКГ ММР.

 

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та департаментом ЖКГ ММР визначено відповідно до рішення виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698 із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113 (відповідно до закріплених територій).

11

Планування території

Адміністрації районів ММР

Під плануванням територій слід розуміти зняття верхнього шару покриття (як правила ґрунту) або вирівнювання певної ділянки території з метою забезпечення рівності території комунальної форми власності.

12

Підбір та кремація трупів тварин

Адміністрації районів ММР

Підбір та кремація тварин відбувається з метою забезпечення чистоти і порядку на території міста, а також з метою утилізації трупів померлих тварин для ліквідації варіанту розповсюдження тих чи інших захворювань, що можливо мали місце у померлої тварини.

13

Інвентаризація та оцінка об’єктів, що не мають балансової належності

Адміністрації районів ММР

Інвентаризація та оцінка об’єктів, що не мають балансової належності, проводиться у відповідності та у порядку, що передбачений вимогами діючого законодавства, для можливості подальшої передачі відповідальному балансоутримувачу через розпорядження управління комунального майна Миколаївської міської ради.

 

Інвентаризація та оцінка відповідних об’єктів повинна проводитися лише відносно тих об’єктів, що не передані на баланс відповідного балансоутримувача (комунального підприємства) через розпорядження управління комунального майна Миколаївської міської ради.

14

Утримання кладовищ

КП ММР «Миколаївська ритуальна служба»

Забезпечення утримання територій кладовищ повинна відбуватися з урахуванням вимог законодавства у сфері благоустрою населених пунктів.

15

Утримання мереж зовнішнього освітлення

КП «ГДМБ»

Забезпечення утримання мереж зовнішнього освітлення повинно відбуватися відповідно до вимог відповідних нормативних документів з урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

16

Вилов безпритульних (загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих) тварин

КП ММР «Центр захисту тварин»

Зазначений захід повинен здійснюватися з урахуванням вимог законодавства у сфері поводження з безпритульними тваринами.

17

Забезпечення встановлення аншлагів із назвами та номерами будинків об’єктів топоніміки

Адміністрації районів ММР

Зазначений захід повинен бути забезпечений в рамках встановлення нових (зміни існуючих) аншлагів із назвами та номерами будинків об’єктів топоніміки.

 

Примітка: «старі» аншлаги із назвами та номерами будинків об’єктів топоніміки (що перестали бути актуальними) повинні бути демонтовані у повному обсязі, крім випадків, передбачених вимогами діючого законодавства.

18

Встановлення нових та утримання існуючих прапорниць та флагштоків           (у т.ч. заміна прапорів в них) на території об’єктів благоустрою

Адміністрації районів ММР

У рамках зазначеного заходу відбувається встановлення нових та утримання існуючих прапорниць та флагштоків, а також встановлення та заміна прапорів в них на території усього міста Миколаєва (на всіх об’єктах, крім тих, що не відносяться до об’єктів комунальної форми власності).

19

Утримання штучних споруд

КП «ЕЛУ автодоріг»

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує утримання штучних споруд, які знаходяться у вказаного підприємства на балансі.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

20

Утримання зливових каналізацій (дощоприймальних колодязів), дренажних систем

КП «ЕЛУ автодоріг»

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує утримання дощоприймальних колодязів та дренажних систем, які знаходяться у вказаного підприємства на балансі.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

21

Встановлення малих архітектурних форм

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та адміністраціями районів ММР:

- КП ММП «Миколаївські парки» несуть відповідальність за встановлення малих архітектурних форм на території об’єктів зеленого господарства міста Миколаєва (парки, сквери, площі тощо) у розумінні розділу 1 Переліку об’єктів благоустрою м. Миколаєва, що закріплюються за КП ММР «Миколаївські парки», який затверджений рішенням виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698 із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113;

- адміністрації районів ММР несуть відповідальність за встановлення малих архітектурних форм на територіях, не охоплених зоною відповідальності КП ММР «Миколаївські парки».

22

Утримання майданчика для складування опалого листя в глиняному кар'єрі, розташованому біля міського цвинтаря поблизу с. Мішково-Погорілове

Департамент ЖКГ ММР

Забезпечення утримання майданчика для складування опалого листя повинно забезпечуватись шляхом укладання договору із відповідним суб’єктом господарювання у періоди підвозу опалого листя на майданчик.

ІІ. Заходи з поточного ремонту об’єктів благоустрою (їх елементів)

1

Поточний ремонт дитячих і спортивних майданчиків

КП «ДЄЗ «Пілот»

 

Адміністрації районів ММР

 

Розподіл зон відповідальності між КП «ДЄЗ «Пілот» та адміністраціями районів ММР:

- КП «ДЄЗ «Пілот» у якості одержувача бюджетних коштів забезпечує поточний ремонт лише тих дитячих і спортивних майданчиків, що передані йому на баланс;

- адміністрації районів ММР забезпечують поточний ремонт дитячих і спортивних майданчиків, не охоплених зоною відповідальності КП «ДЄЗ «Пілот», тобто тих, що не передані на баланс зазначеного підприємства.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

2

Поточний ремонт внутрішньо- квартальних проїздів

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

3

Поточний ремонт тротуарів

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення поточних ремонтів тротуарів, що знаходяться на території приватної житлової забудови; тротуарів, що ведуть до підприємств                        та автогаражних кооперативів,             які знаходяться у безпосередній близькості із приватною        житловою забудовою; тротуарів внутрішньоквартальних проїздів;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення поточних ремонтів тротуарів, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

4

Поточний дрібний ремонт тротуарів

КП ММР «Миколаївські парки»

КП ММП «Миколаївські парки» несуть відповідальність за поточний дрібний ремонт тротуарів на території об’єктів зеленого господарства міста Миколаєва (парки, сквери, площа тощо) у розумінні розділу 1 Переліку об’єктів благоустрою м. Миколаєва, що закріплюються за КП ММР «Миколаївські парки», який затверджений рішенням виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698      із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

5

Поточний ремонт зупиночних комплексів (місць зупинок громадського транспорту)

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

6

Поточний ремонт малих архітектурних форм

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та адміністраціями районів ММР:

- КП ММП «Миколаївські парки» несуть відповідальність за поточний ремонт малих архітектурних форм на території об’єктів зеленого господарства міста Миколаєва (парки, сквери, площа тощо) у розумінні розділу 1 Переліку об’єктів благоустрою м. Миколаєва, що закріплюються за КП ММР «Миколаївські парки», який затверджений рішенням виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698     із змінами і доповненнями, передбаченими у тому числі рішенням виконкому міської ради від 26.01.2022 № 113;

- адміністрації районів ММР несуть відповідальність за поточний ремонт малих архітектурних форм на територіях, не охоплених зоною відповідальності КП ММР «Миколаївські парки».

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

7

Поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення

КП «ГДМБ»

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

8

Поточний ремонт контейнерних майданчиків

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

9

Поточний середній ремонт доріг

 Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

 

КП «ЕЛУ автодоріг»

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР в частині поточного середнього ремонту доріг:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення поточних середніх ремонтів доріг, що знаходяться на території приватної житлової забудови а також доріг, що ведуть до підприємств та автогаражних кооперативів, які знаходяться у безпосередній близькості із приватною житловою забудовою;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення поточних середніх ремонтів доріг, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує здійснення поточного дрібного ремонту доріг (усунення ямковості).

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

10

Поточний ремонт штучних споруд

КП «ЕЛУ автодоріг»

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує поточний ремонт штучних споруд, які знаходяться у вказаного підприємства на балансі.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

11

Поточний ремонт світлофорних об’єктів

КСМЕП

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

12

Поточний ремонт зливових каналізацій (дощоприймальних колодязів), дренажних систем

КП «ЕЛУ автодоріг»

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує поточний ремонт дощоприймальних колодязів та дренажних систем, які знаходяться у вказаного підприємства на балансі.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

ІІІ. Заходи з капітального ремонту об’єктів благоустрою (та їх елементів)

1

Капітальний ремонт дитячих і спортивних майданчиків

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення капітальних ремонтів дитячих і спортивних майданчиків, що знаходяться на території приватної житлової забудови; майданчиків, що знаходяться у безпосередній близькості із приватною       житловою забудовою; майданчиків на прибудинковій території багатоповерхової житлової забудови;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення капітальних ремонтів дитячих і спортивних майданчиків, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

2

Капітальний ремонт внутрішньокварта-льних проїздів

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

3

Капітальний ремонт тротуарів

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення капітальних ремонтів тротуарів, що знаходяться на території приватної житлової забудови; тротуарів, що ведуть до підприємств та автогаражних кооперативів, які знаходяться у безпосередній близькості із приватною         житловою забудовою; тротуарів внутрішньоквартальних проїздів;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення капітальних ремонтів тротуарів, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

4

Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення

Департамент ЖКГ

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення капітальних ремонтів мереж зовнішнього освітлення, що знаходяться на території приватної житлової забудови; мереж зовнішнього освітлення, що ведуть до підприємств та автогаражних кооперативів, які знаходяться у безпосередній близькості із приватною житловою забудовою;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення капітальних ремонтів мереж зовнішнього освітлення, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

 

5

Капітальний ремонт контейнерних майданчиків

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

6

Капітальний ремонт доріг

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення капітальних ремонтів доріг, що знаходяться на території приватної житлової забудови,  а також доріг, що ведуть до підприємств та автогаражних кооперативів, які знаходяться у безпосередній близькості із приватною житловою забудовою;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення капітальних ремонтів доріг, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

7

Капітальний ремонт об’єктів зеленого господарства (парки, сквери, площі тощо)

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

8

Капітальний ремонт зупиночних комплексів (місць зупинок громадського транспорту)

Адміністрації районів ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений       наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

9

Капітальний ремонт штучних споруд

Департамент ЖКГ ММР

 

Управління капітального будівництва ММР

Безпосередній виконавець визначається відповідним рішенням уповноваженого органу (з урахуванням фактичного виділення фінансування на замовлення такого заходу).

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

10

Капітальний ремонт зливової каналізації (дощоприймальних колодязів), дренажних систем

Департамент ЖКГ ММР

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений        наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюються іншими заходами та відповідальними виконавцями).

ІV. Заходи, що фінансуються в рамках реалізації «Громадського бюджету»

1

-

Виконавець визначається відповідним розпорядчим документом

-

V. Заходи, що фінансуються за рахунок коштів субвенції

1

-

Виконавець визначається відповідним розпорядчим документом

-

 

Примітки:

 

* Перелік заходів не є вичерпним,у випадку наявності інших заходів, такий захід і відповідальний виконавець визначаються у відповідному розпорядчому документі прямо чи опосередковано.

Реалізація заходів, що була розпочата до моменту набрання чинності змін, що передбачені цим Переліком, закінчується відповідальним  виконавцем, яким було розпочато реалізацію відповідних заходів.

Перелік зазначених заходів охоплює лише напрямок, пов'язаний із об’єктами благоустрою (їх елементами), а тому відповідальні виконавці можуть реалізовувати і інші заходи, передбачені відповідними розпорядчими документами.

 

** Відповідальні за реалізацію заходу у розумінні вимог цього Переліку є відповідальними виконавцями. Шляхи реалізації можуть бути різними:

- безпосередня реалізація заходу відповідальним виконавцем власними силами, у випадку наявності такої можливості (у випадках, коли відповідальним виконавцем є комунальне підприємство);

- виступ відповідального виконавця у якості замовника реалізації відповідного заходу (з урахуванням вимог діючого законодавства).

У випадку наявності відповідних обставин відповідальний виконавець може бути змінений (доданий) за письмовим погодженням із міським головою (по відношенню до окремого об’єкта по тому чи іншому заходу). Подання про зміну відповідального виконавця готується заінтересованим суб’єктом за своїм підписом на ім`я міського голови із попереднім погодженням у профільного заступника міського голови згідно із розподілом обов’язків. При цьому протягом 3 робочих днів з моменту відповідного письмового погодження міським головою заінтересований суб’єкт зобов’язаний повідомити діючого відповідального виконавця.

 

***Перелік доріг міста Миколаєва , зимове утримання яких забезпечується відповідальним виконавцем в особі КП «ЕЛУ автодоріг» (із зазначенням черговості обробки доріг):

 

№ з/п

Найменування вулиць

Категорія вулиці

I  черга  обробки  доріг

 1

просп. Центральний, від просп. Богоявленського до    вул. Генерала Карпенка

магістральна

 2

просп. Центральний, від вул. Генерала Карпенка до просп.  Богоявленського

магістральна

 3

вул. Генерала Карпенка, від просп. Центрального  до вул. Курортної

житлова

 4

вул. Курортна, від вул. Генерала Карпенка до              вул. Озерної

житлова

 5

вул. Озерна, від вул. Курортної до кільця

житлова

 6

кільце вул. Лазурна - вул. Озерна - вул. Біла

житлова

 7

вул. Лазурна, від вул. Білої до вул. Озерної

житлова

 8

вул. Озерна,  від  вул. Лазурної до вул. Курортної

житлова

 9

вул. Курортна, від вул. Генерала  Карпенка до             вул. Крилова

житлова

 10

вул. Крилова , від вул. Курортної  до вул. Індустріальної

житлова

 11

вул. Крилова, від вул. Курортної до вул. Генерала Карпенка

житлова

 12

вул. Генерала Карпенка, від вул. Курортної до          просп. Центрального

житлова

 13

вул. Біла, від вул. Крилова до вул. Озерної

житлова

 14

вул. Малко-Тирнівська,  від просп. Героїв України до вул. Архітектора Старова

магістральна

 15

вул. Архітектора Старова

житлова

 16

кільце вул. Архітектора Старова

житлова

 17

пров. Київський, від просп.  Героїв України до станції швидкої медичної допомоги

житлова

 18

пров. Парусний, від просп.  Героїв України до вул. Флотської  (під'їзд до ЗОШ №51)

житлова

 19

вул. Оберегова,  від просп.  Героїв України до вул. Вишневої  (під'їзд до ЗОШ №32)

житлова

 20

вул. Пушкінська, від Привокзальної площі до  вул. В.Морської

магістральна

 21

Привокзальна площа

житлова

 22

кільце вул. Пушкінська – просп.  Центральний

магістральна

 23

вул. Адміральська,  від вул. Артилерійської до вул. Інженерної

житлова

 24

вул. Набережна,  від вул. 1 Воєнної до вул. Інженерної

житлова

 25

вул. Спаська,  від вул. Артилерійської до вул. Садової

житлова

 26

вул. Нікольська,  від вул. Садової до вул. Пушкінської

житлова

 27

вул. Наваринська

магістральна

 28

вул. Фалєєвська,  від вул. Набережної до просп.  Центрального

житлова

 29

вул. Набережна, від вул Лягіна до вул. Артилерійської

житлова

 30

вул. Садова, від вул. Нікольської до вул. Кузнецької; від вул. Кузнецької до вул. Нікольської

житлова

 31

кільце вул. Садова – просп.  Центральний

магістральна

 32

вул. В. Морська, від вул. 1 Воєнної до вул. Пушкінської

житлова

 33

вул. 68 Десантників

житлова

 34

вул. Колодязна

житлова

 35

вул. 1 Воєнна,  від вул. 6 Слобідської до вул. Набережної

житлова

 36

вул. Теслярська, від вул. 1 Воєнної до вул. 3 Воєнної

житлова

 37

вул. 3 Воєнна, від вул. 2 Екіпажної до вул. Степової

житлова

 38

вул. 2 Екіпажна, від вул. 1 Воєнної до вул. 9 Воєнної

житлова

 39

вул. 9 Воєнна, від вул. 2 Екіпажної до вул. Привільної

житлова

 40

вул. Привільна

житлова

 41

вул. Котельна, від вул. 1 Воєнної до вул. 3 Воєнної

житлова

 42

вул. Каразіна, від вул. 3 Воєнної до вул. Гречишникова

житлова

 43

вул. Гречишникова, від вул. Каразіна до Паромного спуску

житлова

 44

вул. Степова, від вул. Гречишникова до  вул. 9 Слобідської

житлова

 45

вул. 9 Слобідська, від вул. Степової до просп.  Центрального

житлова

 46

Херсонське шосе, від межі міста до просп. Богоявленського

магістральна

 47

кільце Херсонське шосе – просп. Богоявленський – просп.  Центральний

магістральна

 48

просп.  Богоявленський, від просп.  Центрального до Широкобальського шляхопроводу

магістральна

 49

площа вокзалу Миколаїв-пасажирський

магістральна

 50

просп.  Миру

магістральна

 51

кільце просп.  Миру – просп.  Богоявленський -    вул. Погранична

магістральна

 52

вул. Космонавтів, від вул. Залізничної до вул. Троїцької

магістральна

 53

вул. Новозаводська

магістральна

 54

вул. Турбінна

магістральна

 55

кільце просп.  Миру - вул. Космонавтів

магістральна

 56

вул. 2 Набережна

житлова

 57

Паромний спуск

магістральна

 58

вул. Троїцька

житлова

 59

вул. Космонавтів, від вул. Троїцької до санаторію-профілакторію "Дубки"

житлова

 60

вул. Електронна, від вул. Космонавтів до   вул. Олександра Янати; від вул. Новозаводської до вул. Космонавтів

житлова

 61

вул. Олександра Янати

житлова

 62

вул. Казарського, від інтернату до вул. Кінцевої

магістральна

 63

під'їзд до кладовища в с. Мішково-Погорілове, від Баштанського шосе до кладовища

магістральна

 64

вул. Автомобільна, від вул. Кінцевої до кладовища в       с. Мішково-Погорілове

магістральна

 65

вул. Кругова, від  Херсонського шосе до вул. Троїцької

магістральна

 66

вул. Погранична, від вул. Пушкінської до                        просп.  Богоявленського; від вул. М.Морської до     просп. Богоявленського

житлова

 67

вул. Чкалова, від ОБК по пл. Суднобудівників до просп.  Богоявленського,  від  просп. Богоявленського до вул. Громадянської

житлова

 68

вул. Кузнецька, від пров. Суднобудівного до    просп.  Богоявленського

магістральна

 69

пров. Суднобудівний, від вул. Новосільської  до   вул. Індустріальної

житлова

 70

провул. Корабелів, від вул. Новосільської до     вул. Пограничної

житлова

 71

вул. Комкова, від пров. Корабелів до вул. Корабелів

житлова

 72

вул. Корабелів, від вул. Пограничної до    вул. Новосільської

житлова

 73

просп. Богоявленський, від Широкобальського шляхопроводу до кінця Балабановки

житлова

 74

кільце просп. Богоявленський - вул. Гагаріна

житлова

 75

просп.  Корабелів, від просп.  Богоявленського до заводу

магістральна

 76

об'їзна дорога (вул. Гагаріна, вул. Степова, вул. Остапа Вишні, вул. Новобудівна, вул. Самойловича (від          вул. Остапа Вишні до просп.  Богоявленського)

магістральна

 77

вул. 295 Стрілецької Дивізії

житлова

 78

вул. Знаменська

житлова

 79

вул. Прибузька

житлова

 80

вул. Оранжерейна, від вул. Прибузької до садових товариств

житлова

ІI  черга  обробки  доріг

81

вул. Соборна,  від вул. Адміральської   до  ОБК по       пл. Суднобудівників

житлова

82

кільце вул. Соборна - вул. Чкалова

житлова

83

вул. Потьомкінська

житлова

84

вул. Набережна, від вул. Артилерійської до  вул. Пушкінської

житлова

85

вул. Шевченка

житлова

86

вул. Адмірала Макарова

житлова

87

вул. Артилерійська

житлова

88

вул. Громадянська, від вул. Адміральської до просп.  Центрального; від вул. Чкалова до Миколаївського морського порту

житлова

89

вул. М. Морська

житлова

90

вул. Московська

житлова

91

вул. Шнеєрсона

житлова

92

вул. Фалєєвська, від просп.  Центрального до   вул. Пограничної

житлова

93

вул. Лягіна, від вул. Набережної до                                   просп.  Центрального; від вул. Дунаєва до                          вул. Образцова

житлова

94

вул. Декабристів

житлова

95

вул. Інженерна

житлова

96

вул. Севастопольська, від вул. Інженерної до                   вул. 1 Слобідської

житлова

97

вул. Шосейна

житлова

98

вул. Бузника

житлова

99

вул. Спортивна, від вул. Нікольської до вул. Леваневців

житлова

100

 Бузький бульвар

житлова

101

вул. Рюміна

житлова

102

вул. Олега Григор'єва

житлова

103

вул. Галини Петрової

житлова

104

вул. Морехідна

житлова

105

вул. Водопровідна, від просп.  Центрального до                вул. Морехідної

житлова

106

вул. Георгія Гонгадзе

житлова

107

вул. Робоча

житлова

108

пров. Транспортний

житлова

109

вул. 6 Поперечна, від вул. Шосейної до вул. 8 Березня

житлова

110

вул. 7 Поперечна

житлова

111

вул. 8 Поперечна, від  вул. Водопровідної  до вул. Рюміна

житлова

112

вул. Обсерваторна

житлова

113

вул. 2 Поперечна, від вул. Шосейної до вул. Робочої

житлова

114

вул. 8 Березня, від вул. Нікольської до   просп.  Центрального; від вул. 6 Поперечної до вул. 9 Поперечної

житлова

115

вул. Образцова

житлова

116

вул. Терасна 

житлова

117

вул. Нікольська, від вул. В. Морської до вул. Спортивної

житлова

118

вул. Лагерне поле

житлова

119

вул. Індустріальна

промислова зона

120

Каботажний спуск

промислова зона

121

вул. 3 Слобідська

житлова

122

вул. 6 Слобідська

житлова

123

вул. Південна

житлова

124

вул. Театральна

житлова

125

вул. Паркова

житлова

126

вул. 28 Армії

житлова

127

вул. Молодогвардійська, від вул. Чайковського до            вул. 28 Армії

житлова

128

вул. Чайковського, від вул. Авангардної до                   вул. Паркової

житлова

129

вул. Чайковського, від вул. Театральної до                      вул. Космонавтів

житлова

130

вул. Авангардна

житлова

131

вул. Старофортечна

житлова

132

вул. Залізнична, від вул. Авангардної  до                          вул. Космонавтів

магістральна

133

вул. 9 Слобідська, від вул. Будівельників до                    просп. Центрального

житлова

134

вул. Миколаївська

житлова

135

вул. Новобудівна, від вул. Глинки до об'їзної дороги

житлова

136

вул. Металургів

житлова

137

вул. Океанівська

житлова

138

вул. Національної гвардії, від вул. Самойловича до            вул. Океанівської

житлова

139

вул. Айвазовського, від вул. Океанівської до                вул. Кобзарської

житлова

140

вул. Кобзарська, від вул. Айвазовського до                  вул. Тернопільської

житлова

 

Мікрорайон Матвіївка

 

141

вул. Силікатна, від в’їзду до силікатного заводу

житлова

142

вул. Верхня,  від вул. Силікатної до нового кладовища

житлова

143

вул. Лісова, вздовж школи № 24 до вул. Вишневої

житлова

144

вул. Матвіївська, від вул. Піщаної до вул. Вишневої

житлова

145

по руху маршрутного транспорту №48 від                             вул. Матвіївської до буд. №55 по вул. Лісовій

житлова

146

пров. Перспективний, від вул. Матвіївської до                вул. Лісової (під'їзд до ЗОШ №24)

житлова

 

Мікрорайон  Варварівка

 

147

вул. Очаківська, від автогаражного кооперативу до            вул. Північної

житлова

148

вул. Північна, від вул. Поштової  до вул. Урожайної

житлова

149

вул. Ходченка, від Одеського шосе до вул. Гастелло

житлова

150

вул. Ключова

житлова

ІІI  черга  обробки  доріг

151

вул. 1 Екіпажна, від вул. Гречишникова   до вул. 9 Воєнної

житлова

152

вул. 1 Госпітальна, від вул. Гречишникова до  вул. Маршала Малиновського

житлова

153

вул. Генерала Свиридова, від Херсонського шосе до просп. Миру

житлова

154

вул. Скульптора Ізмалкова, від  Херсонського шосе до просп.  Миру

житлова

155

вул. Китобоїв

житлова

156

вул. Будівельників

житлова

157

вул. 12 Поздовжня

житлова

158

вул. 1 Лінія, від вул. Олеся Бердника до вул. Кругової

житлова

159

вул. Олеся Бердника

житлова

160

вул. 5 Лінія, від Херсонського шосе до  просп.  Миру

житлова

161

вул. В'ячеслава Чорновола, від Херсонського шосе до вул. 3 Поздовжньої

житлова

162

вул. 3 Поздовжня, від вул. В'ячеслава Чорновола до    вул. Космонавтів

житлова

163

вул. 4 Поздовжня, від вул. В'ячеслава Чорновола до        вул. Космонавтів

житлова

164

вул. 1 Інгульська

житлова

165

вул. 1 Слобідська, від вул. Набережної до вул. Потьомкінської; від вул. Севастопольської до портового елеватора

житлова

166

вул. 2 Слобідська

житлова

167

вул. Заводська, від буд.№2 до вул. 3 Слобідської

житлова

168

вул. Радісна

житлова

169

вул. Гагаріна від пр. Богоявленського до вул. Рибної

житлова

170

вул. Рибна, від вул. Гагаріна до вул. Менделєєва

житлова

171

вул. Менделєєва, від вул. Рибної до  просп.  Богоявленського

житлова

172

вул. Оранжерейна, від вул. Лиманської до СВТ «Зорька»

житлова

173

вул. Тернопільська, від вул. Кобзарської  до                      вул. Лесі Українки

житлова

174

вул. Лесі Українки, від вул. Тернопільської до        просп. Богоявленського

житлова

175

вул. Тернопільська, від вул. Кобзарської до вул. Олега Ольжича

житлова

176

вул. Олега Ольжича, від вул. Тернопільської до                 вул. Святотроїцької

житлова

177

вул. Олега Ольжича, від просп.  Богоявленського до            вул. Тернопільської

житлова

178

вул. Янтарна, від просп. Богоявленського до  вул. Степової

житлова

179

вул. Ольшанців, від просп. Богоявленського до           вул. Остапа Вишні

житлова

180

вул. Гетьмана Сагайдачного, від  просп.  Богоявленського до вул. Львівської

житлова

181

вул. Львівська, від вул. Гетьмана Сагайдачного до               вул. Остапа Вишні

житлова

182

вул. Глинки, від вул. Металургів до вул. Новобудівної

житлова

183

вул. Липова, від просп. Богоявленського  до вул. Рибної

житлова

184

вул. Рибна, від вул. Липової до вул. Клечова балка

житлова

185

вул. Клечова балка, від вул. Рибної до                               просп. Богоявленського

житлова

186

вул. Пилипа Орлика, від просп. Богоявленського до            вул. Академіка Рильського

житлова

187

вул. Академіка Рильського, від вул. Пилипа Орлика до вул. Гагаріна

житлова

188

вул. Ударна, від вул. Гагаріна до вул. Литовченка

житлова

189

вул. Литовченка, від вул. Ударної до вул. Фруктової

житлова

190

вул. Фруктова, від вул. Литовченка до вул. Клечова балка

житлова

191

вул. Клечова балка, від вул. Фруктової до вул. Степової

житлова

192

вул. Маячна

житлова

193

вул. Приміська, від просп. Богоявленського  до             вул. Івана Франка

житлова

194

вул. Івана Франка, від вул. Приміської до                     вул. 295 Стрілецької Дивізії

житлова

195

вул. Молодіжна, від вул. 295 Стрілецької Дивізії до           вул. Зої Космодем'янської

житлова

196

вул. Зої Космодем'янської, від вул. Молодіжної до          вул. Льотчиків

житлова

197

вул. Льотчиків, від вул. Зої Космодем'янської до         вул. 295 Стрілецької Дивізії

житлова

198

вул. Толстого, від вул. 295 Стрілецької Дивізії до вул. Автомобільної

житлова

199

вул. Автомобільна,  від вул. Толстого до просп. Богоявленського

житлова

 

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Ukrainian → Russian...
       
    • Create a new word list...
  • Copy


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: