Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

 

від 07 травня 2022 р                            Миколаїв                                               № 322

Про відновлення централізованого водопостачання 

Розглянувши лист МКП «Миколаївводоканал» від 06.05.2022 № 10088/31-01/22-2 «Про відновлення водопостачання та якість води», беручи до уваги Указ Президента України від 24.02.2022 N 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", протокол засідання експертної комісії з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 24.02.2022 № 3-22, а також  протокол позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Миколаєва від 29.04.2022 № 6, відповідно до частини другої статті 9 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», з урахуванням вимог розділу ХІІІ Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 № 315 (зі змінами), керуючись підпунктом 5 пункту «а» частини першої статті 30, підпунктом 6 пункту «б» частини першої статті 33, пунктом 2 частини другої статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. МКП «Миколаївводоканал» забезпечити відновлення надання послуги з централізованого водопостачання (крім мкр Матвіївка) з відхиленням показників якості води від вимог державних санітарних норм і правил.

2. МКП «Миколаївводоканал» невідкладно розробити план заходів щодо доведення якості води до вимог державних стандартів і розрахунок фінансування таких заходів та надати відповідні документи на розгляд департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, керівнику робіт місцевого рівня з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з аварією в системах забезпечення населення питною водою.

3. МКП «Миколаївводоканал» з моменту відновлення послуги з централізованого водопостачання та до реалізації плану заходів з доведення якості води до вимог державних стандартів забезпечити постійний контроль за відхиленнями показників якості води та завчасно вживати заходів із знезараження та очищення води.

4. МКП «Миколаївводоканал», починаючи з травня 2022 року та до закінчення періоду воєнного стану (але не раніше ніж до моменту ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з аварією в системах забезпечення населення питною водою), щомісяця розраховувати та надавати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради для погодження коригуючий коефіцієнт для визначення обсягу нарахувань за послуги з централізованого водопостачання (а також централізованого водовідведення) для споживачів, щодо яких у МКП “Миколаївводоканал” відсутні дані щодо показань вузлів обліку води або щодо яких застосовується норма споживання послуги з централізованого водопостачання, з урахуванням якості води та періодів надання послуги з централізованого водопостачання.

5. МКП «Миколаївводоканал» за результатами  повного календарного місяця з моменту відновлення послуги з централізованого водопостачання здійснити розрахунок фактичних витрат складових тарифу на централізоване водопостачання.

6. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) оприлюднити це рішення у засобах масової інформації разом із інформацією про те, що якість води з комунальної системи централізованого водопостачання міста Миколаєва за вищезазначеними показниками не відповідає вимогам державних санітарних норм і правил, а її використання можливе виключно для господарсько-побутових (технічних) потреб у забезпеченні санвузлів мешканців міста.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови  Лукова В.Д.

 

Міський голова                                                                                  О. СЄНКЕВИЧ


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: