Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

02 лютого 2021                                                                                         № 3/3

Про Звернення депутатів Миколаївської міської

ради до Президента України, Голови Верховної

Ради України та Прем'єр-міністра України щодо

необґрунтованого підвищення тарифів

 

Відповідно до ст. 2, ст. 25, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України щодо необґрунтованого підвищення тарифів та негайного їх перегляду у бік зменшення (текст Звернення додається).

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити Звернення Президенту України, Голові Верховної Ради України та Прем’єр-міністру України.

3. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) опублікувати рішення в засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову).

 

 

 

Міський голова                                                                                         О. СЄНКЕВИЧ

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання до Президента України,

Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України

щодо необґрунтованого підвищення тарифів

та негайного їх перегляду у бік зменшення

 

Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, у зв’язку з напруженістю ситуації, що склалася, щодо шокового підняття тарифів на комунальні послуги для громадян України, заявляємо про неприпустимість зростання цін на житлово-комунальні послуги, зокрема на постачання і розподіл електроенергії та природного газу.

У країні на початку 2021 року зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СОVID-19, малий та середній бізнес зазнають збитків, зростає безробіття та рівень бідності населення. У такій ситуації зростання комунальних тарифів фактично ставить громадян перед вибором: або платити непосильні тарифи та економити на продуктах першої необхідності, або опинитись перед загрозою втрати майна та житла. Розміри тарифів у 2021 році ляжуть непомірним тягарем на населення країни, особливо на його соціально незахищені верстви.

Вважаємо, що зазначене підвищення тарифів - це нехтування і пряме порушення статті 48 Конституції України, відповідно до якої кожен громадянин має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Миколаївська міська рада, виступаючи від імені і в інтересах мешканців міста Миколаєва, вимагає від Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Президента України:

1. Негайно переглянути тарифи на газ та електроенергію для населення, а також тарифи на транспортування газу у бік їх зменшення щонайменше до рівня 2020 року і встановити мораторій на підвищення тарифів.

2. Розробити та прийняти нову енергетичну стратегію України з урахуванням позицій усіх заінтересованих сторін, громадськості, експертного співтовариства та попередніх консультацій з органами місцевого самоврядування, Асоціацією міст України.

3. Терміново запровадити пільгові тарифи для окремих категорій громадян залежно від їх соціального стану, місця проживання тощо.

4. Забезпечити підтримку соціально незахищених громадян шляхом збільшення та розширення програми субсидій.

Вважаємо, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення, та сподіваємось на виважену та об’єктивну реакцію державної влади.

Ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, наголошуємо, що практика вирішення соціально-економічних проблем за рахунок населення є абсолютно неприпустимою та повинна бути негайно припинена.

 

 

Депутати

Миколаївської міської ради VIII скликання

 

 Опубліковано: 08 лютого 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: