Миколаївська Міська Рада

Офіційний портал


МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 19/4 від 2012-08-21

Про надання російській мові статусу регіональної мови м. Миколаєва


Враховуючи, що право кожного на користування рідною мовою є невід’ємним правом людини, яке захищене стандартами Європейської демократії, а також те, що переважна більшість громадян м. Миколаєва користується російською мовою, яка не є державною, беручи до уваги історичні традиції та суспільно-економічні умови розвитку міста та результати Всеукраїнського перепису населення в м. Миколаєві, для забезпечення прав громадян у повній відповідності до Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин, ратифікованої Верховною Радою України (Закон України “Про ратифікацію Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин” № 802-IV від 15.05.03), ст. 7 Закону України «Про засади державної мовної політики», відповідно до ст.ст.10,92 Конституції України, ст.ст. 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Визначити російську мову в м. Миколаєві регіональною у зв’язку з введенням в дію Закону України «Про засади державної мовної політики».
2. Доручити секретарю Миколаївської міської ради Коренюгіну В.І. в п’ятиденний термін створити робочу групу по розробці пропозицій щодо використання поряд з українською (державна мова) російської мови (регіональна мова) на території міста Миколаєва.
3. Рішення Миколаївської міської ради від 01.08.06 N 1/21 “Про надання російській мові статусу регіональної мови " визнати таким, що втратило чинність.
4. Головному редактору газети “Вечерний Николаев” Пучкову В.Ю. опублікувати це рішення.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Коренюгіна В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка


Адреса цієї сторінки: http://mkrada.gov.ua/documents/3415.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове