Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

12 червня 2020                                                                                   № 56/144

Про  Звернення  депутатів  Миколаївської міської ради до Президента України, Прем'єр-міністра України щодо перегляду ставок плати за стандартне та нестандартне приєднання електричних електроустановок до електричних мереж

 

З метою усунення адміністративних, правових бар’єрів, що стримують ділову ініціативу на території м. Миколаєва, враховуючи доручення міського голови від 06.03.2020 №46/02.02.05-10,керуючись ст. 25 та ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Президента України, Прем'єр-міністра Українищодо перегляду ставок плати за стандартне та нестандартне приєднання електричних електроустановок до електричних мереж (текст Звернення додається).

 

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Хоржевській) опублікувати рішення в засобах масової інформації.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів (Євтушенка), міського голову Сєнкевича О.Ф.

 

Міський голова                                                                       О. СЄНКЕВИЧ

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради до Президента України,
Прем'єр-міністра  України щодо перегляду ставок плати за стандартне та нестандартне приєднання електрикних електроустановок до електричних мереж

         

          Питання промислового розвитку є пріоритетним напрямкомяк для України в цілому, так і для м. Миколаєва. Водночас існують питання, які стримують розвиток даного напрямку. Представники промислових підприємств піднімають питання щодо необхідності перегляду ставокплати за приєднання до електричних мереж, оскількидані витратиє фінансово обтяжливими для промислових споживачів та є одним із стримуючих факторів при прийнятті рішення щодо ведення бізнесу.За індикатором «Підключення до систем електропостачання» у міжнародному рейтингу сприятливості ведення бізнесу «DoingBusiness»Україна посідає лише 128 місце із 190 країн світу (рейтинг 2020 року).

          У 2020 році приєднання  об’єктів до електричних мереж здійснюється відповідно до ставок, затверджених постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,від 22.11.2019 № 2460 «Про затвердження ставок плати за стандартне приєднання на 2020 рік», від 22.11.2019  № 2461 «Про затвердження ставок плати за нестандартне приєднання потужності та ставок плати за лінійну частину приєднання на 2020 рік».

          Ставка плати за стандартне приєднання електроустановок до електричних мереж І-IІ ступенів(до 50 кВт включно) на 2020 рік для міської місцевості I - III категорії надійності електропостачання (приєднання електроустановок замовника до діючих мереж оператора системи розподілу на відстань, що не перевищує 300 метрів по прямій лінії (сумарна відстань) від двох місць забезпечення потужності до місця приєднання), АТ «Миколаївобленерго» складає від 0,804 тис. грн/1кВтдо 1,416 тис. грн/1кВт (без податку на додану вартість), в залежності від ступеня напруги в точці приєднання.

          Ставка плати за нестандартне приєднання потужності на 2020 рік АТ «Миколаївобленерго» для електроустановок, призначених для споживання електричної енергії для міської місцевості I-III категорії надійності в залежності від ступеня напруги в точці приєднання для філії м. Миколаєва, складаєвід 0,715тис. грн/1кВт до  3,027 тис. грн/1кВт (без податку на додану вартість).

          З огляду на обмеження щодо електричної потужності в стандартному приєднанні, приєднання підприємства до електромереж – це майже завжди нестандартний тип підключення.

          Крім цього,висока вартість приєднання до електромережпризводить до додаткового фінансового навантаження при реалізації інфраструктурних місцевих проєктів.Так, наприклад, при реалізації проєкту «Нове будівництво тролейбусної лінії»вартістьна нестандартне приєднання до електричної системи розподілуорієнтовно складає 4,9 млн. грн (з урахування податку на додану вартість).

Зниження вищезазначених ставок сприятиме посиленню конкурентоспроможності промислових підприємств міста, створенню нових робочих місць, усуненню одного із важливих бар’єрів при прийнятті рішення щодо розширення виробництва або спорудження нових промислових об’єктів.

Ми, депутати Миколаївської міської ради VІІ скликання, враховуючи важливість зазначеного питання для розвитку промислових підприємств м.Миколаєва, просимо розглянути можливістьпереглядуставок плати за стандартне та нестандартне приєднання електричних електроустановок до електричних мереж.

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання

 

 

 

 

Опубліковано: 30 червня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: