Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

12 червня 2020                                                                                   № 56/118

Про надання у 2020 році гарантії  

Миколаївської міської ради для

забезпечення виконання боргових

зобов’язань комунального підприємства

Миколаївської міської ради  

«Миколаївелектротранс» за

кредитом Європейського Банку

Реконструкції та Розвитку

 

         Відповідно до  статей 17,18,74 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 № 541 «Про затвердження Порядку надання місцевих  гарантій»,  рішення від  20.12.2019      № 56/70 «Про бюджет міста Миколаєва на 2020 рік», керуючись статтями 26, 60, 70, частиною  першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.  Надати Європейському Банку Реконструкції та Розвитку місцеву гарантію Миколаївської міської ради для забезпечення умов виконання боргових зобов’язань  комунального підприємства Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс» (далі - КП ММР «Миколаївелектротранс», місцезнаходження: вул. Андреєва-Палагнюка, 17, м. Миколаїв, Миколаївська область, Україна, 54020) за кредитним договором з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

2.  Назва інвестиційного проєкту, для реалізації якого залучається                 кредит під місцеву гарантію: «Покращання інфраструктури громадського транспорту міста Миколаєва  та  оновлення тролейбусного парку».

3.  Взяти до відома, що рішенням Миколаївської міської ради від 09.09.2019 № 54/78  КП ММР «Миколаївелектротранс» було надано згоду на укладення кредитного договору з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (далі – Кредитний договір) згідно з наведеними нижче істотними умовами :

3.1.    Обсяг та  валюта кредиту: 20 000 000 (двадцять мільйонів) євро.

 

3.2.    Строк кредиту: 13 років,  упродовж яких кредит  має бути повністю погашений 20-ма рівними піврічними платежами, які сплачуються після завершення пільгового періоду повернення коштів, що становить перші три роки кредиту.

      3.3. Комісія за резервування: 0,5 відсотка  суми кредиту.

      3.4. Одноразова комісія: 1 відсоток  суми кредиту.

  3.5. Відсоткова ставка за користування залученими коштами: 6-місячна

ставка EURIBOR плюс маржа у розмірі не більше 6 відсотків  річних з можливістю зниження в залежності від кредитного рейтингу міста Миколаєва та результатів діяльності КП ММР «Миколаївелектротранс».

3.6.    Сплата відсотків за користування кредитом здійснюється у строки  та

 згідно з умовами, встановленими Кредитним договором.

3.7.    Погашення кредиту та сплата відсотків за користування кредитом здійснюється за рахунок коштів КП ММР «Миколаївелектротранс».

4.         Строк надання  місцевої гарантії:  на період дії Кредитного договору,

але у будь-якому разі до повного виконання зобов’язань КП ММР «Миколаївелектротранс» за Кредитним договором.

5.         Встановити, що місцева гарантія надається у розмірі всіх зобов’язань

 КП ММР «Миколаївелектротранс» відповідно до Кредитного договору.

6.      Встановити, що надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань за надання місцевої гарантії не здійснюється.

7.      Встановити для КП ММР «Миколаївелектротранс» плату за отримання місцевої гарантії у розмірі 1 грн. в місяць на весь термін дії  Договору гарантії.

8.      Департаменту фінансів Миколаївської міської ради укласти договір про погашення заборгованості КП ММР «Миколаївелектротранс»  перед територіальною громадою міста Миколаєва за виконання гарантійних зобов’язань.

9.      Уповноважити Миколаївського міського голову Сєнкевича Олександра Федоровича   від імені Миколаївської  міської ради укласти з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку Договір гарантії, відшкодування та підтримки проєкту, що передбачає надання місцевої гарантії на умовах, визначених цим рішенням.

     10. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради щорічно протягом строку дії Договору гарантії передбачати в   бюджеті міста Миколаєва кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань за Договором гарантії перед Європейським Банком Реконструкції та Розвитку відповідно до умов  статті 17 Бюджетного кодексу України.

     11. Рішення набуває чинності після погодження обсягу та умов надання місцевої гарантії Миколаївської міської ради Міністерством фінансів України.

     12. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Миколаївської міської ради від 20.12.2019  № 56/79 «Про надання  гарантії  Миколаївської міської ради для забезпечення виконання боргових зобов’язань комунального підприємства Миколаївської міської ради  «Миколаївелектротранс» за кредитом Європейського Банку Реконструкції та Розвитку».

     13.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку (Бернацького),  з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва  та торгівлі (Євтушенка), заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                               О.СЄНКЕВИЧ 

 

 

Опубліковано: 26 червня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: